Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Spyware Terminator naast WindowsDefender en Avast?

18-01-2010, 21:16 door Anoniem, 5 reacties
Kan iemand mij vertellen of je Spyware Terminator naast Windows Defender kunt gebruiken (dus gelijktijdig als real time bescherming ) ???
Tevens heb ik de Clam anti-virus van Spyware Terminator geinstalleerd maar is dat misschien weer strijdig met mijn Avast anti-virus scanner?

Weet iemand hierop de antwoorden ??

Alvast bedankt.
Reacties (5)
19-01-2010, 14:04 door Mazzaroth
Ik zou zeggen maak een backup in de vorm van systeemherstel/ image en probeer het eens, kan vast geen kwaad en ik draai ook NOD32, Malwarebytes en SAS naast elkaar (misschien beetje overdreven, maarja)
19-01-2010, 14:55 door Anoniem
Ughhh...

In plaats van spyware anti 2010 terminator stopper killer remover , en 20 andere rootkit killers en virusscannersen defenders en wat al niet meer te gebruiken, zou je wellicht eens kunnen kijken naar het maken van een goede off-site offline backup (usbdisk in de schuur bijvoorbeeld)
Als je daarnaast je familie uitlegt dat ze niet op alles moeten klikken wat ze via msn of spellettjes-webisites binen krijgen, en als je zelf stopt met op elke pr0n-viewer-link te klikken in de late uurtjes, of lukraak serial-key-generators voor al je anti spyware meuk te draaien...

Dan een betaalde virusscanner, en altijd windows update draaien, en je bent redelijk veilig.
19-01-2010, 17:28 door Ivanhoe
Een betaalde virusscanner is zeker geen garantie voor virusvrij internetten e.d..
Als je de test-resultaten van de laatste 2 jaar hier op Security.NL een beetje gevolgd heb, dan weet je dat betaalde scanners net iets meer 'pakken' dan freeware-scanners. Maar dat ligt in de orde van 35 % om 30 %, als ik me goed herinner.
De laatste Anti-virus 2010 van Symantec schijnt wel beter te zijn (en veel minder systeembelasting te veroorzaken).
Ik zou Clam Anti-virus deinstalleren (of eventueel, liever niet, Avast!), want 2 anti-virus programma's kunnen elkaar tegenwerken en voor 'openingen' zorgen.
Ik weet eigenlijk niet of dat idem ook dito opgaat voor Spyware Terminator en Windows Defender, of die elkaar ook dwars zitten in hetzelfde vaarwater.

De enkele keren, de afgelopen jaren, dat ik een virus of een trojan of zo gemeld kreeg van Avast! (of eerder AVG), wist ik echt wel dat dat mijn eigen doen was (toch op een vage website iets downloaden, dus).
Ik gebruik Avast! als real-time anti-virus. Scan er eens per maand mee: altijd schoon.
Spybot staat bij mij in systeemvak met Resident Shield en Tea Timer (in Paranoid Mode) voor register-bewaking.
Eens per maand scan ik met Spybot: altijd schoon.
MBAM scan ik ook eens per maand mee: ook altijd schoon.
Dat verbaast me niets, want ik surf 'netjes' en daarnaast verstandig: binnen Sandboxie met Firefox/NoScript.
Heel soms krijg ik van RUBotted een botnet gemeld, maar tot op heden is het voldoende om dan Sandboxie/Firefox af te sluiten, de sandbox te verwijderen en dan Sandboxie/Firefox opnieuw op te starten.

Als je inderdaad geplaagd wordt door digibeten in de familie, ga dan over op mijn anti-digibeet oplossing.
Ga ik even uit van XP en een 120 Gb harde schijf.
Maak 3 partities: 30 Gb C:\XP, 60 Gb D:\Data en 30 Gb E:\Herstel.
Installeer op C:\ XP met alle programma's en codecs e.d. die je nodig bent.
Sla op C:\ absoluut geen data op; laat alle programma's de be- c.q. verwerkte bestanden opslaan in mappen op D:\Data.
Als je C:\ volledig geinstalleerd hebt, creeer dan op basis van een XP installatie-cd de UBCD4Windows live-cd.
Vanaf deze cd kun je dan met DriveImageXML heel makkelijk een image van C:\XP plaatsen op partitie E:\Herstel.
Sla ook met behulp van MBRwiz een backup van de MBR van je harde schijf op op USB-stick.
Op E:\Herstel mag dus ook door niemand data opgeslagen worden, want die worden bij elk nieuw image gewist.
Heb je te lijden van spyware of i.d., dan start je in 5 minuten de UBCD4Windows-cd op, zet het image terug en 25 minuten later heb jij weer een schone installatie. Hou je dan nog steeds rariteiten, dan zet je hetzelfde image nogmaals terug en overschrijf tegelijk de MBR met de eerder gemaakte en op USB-stick bewaarde MBR-backup.
Regelmatig Windows Update draaien en updates van je anti-virus en bijvoorbeeld eens per maand een nieuw image maken, zal je op de lange duur het minste werk geven aan de je omringende digibeten.
Zouden ze het je zelfs lastig maken daarin door toch de E:\-partitie te besmeuren, dan geeft PTEDIT32.EXE je de mogelijkheid om vanaf C:\ de partitie E:\ onzichtbaar te maken (en weer zichtbaar als je een image wil terugzetten of maken).
11-10-2010, 19:52 door Anoniem
Twee virusscanners die voor openingen zorgen als deze samen operationeel zijn? U heeft duidelijk geen informatie gestudeerd en programmeerervaring. Jammer dat er zoveel onzin verteld wordt, al moet ik zeggen dat het opdelen van de harddisk in verschillende partities handig is, maar niks te maken heeft met risico. Een backup maakt men nml extern!
12-10-2010, 21:59 door Ivanhoe
Door Anoniem: Twee virusscanners die voor openingen zorgen als deze samen operationeel zijn? U heeft duidelijk geen informatie gestudeerd en programmeerervaring. Jammer dat er zoveel onzin verteld wordt, al moet ik zeggen dat het opdelen van de harddisk in verschillende partities handig is, maar niks te maken heeft met risico. Een backup maakt men nml extern!
Waar vindt jij in mijn verhaal dat ik 2 anti-virus scanners tegelijk geinstalleerd heb en dan ook nog actief?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.