image

Gmail journalisten in China gehackt

dinsdag 19 januari 2010, 11:12 door Redactie, 3 reacties

De Gmail-accounts van zeker twee buitenlandse journalisten in Beijing zijn gehackt, zo beweert een journalistenvereniging. Hackers wisten de instellingen van de Gmail-accounts zo aan te passen, dat alle berichten naar onbekende adressen werden doorgestuurd. De journalisten ontdekten de aanpassing nadat Google bekendmaakte dat hackers het netwerk hadden gehackt. Aanvallen die volgens de zoekgigant vanuit China afkomstig zijn. Google liet verder weten dat ook twee Gmail-accounts van mensenrechtenactivisten waren gecompromitteerd.

Doelwit
Naast de twee buitenlandse journalisten, ontdekten ook talloze andere Gmail-gebruikers na de bekendmaking van Google dat hun account gehackt was. In veel gevallen is het onduidelijk wanneer de hackers hebben ingebroken. De aanvallen zouden in ieder geval verschillen van de aanvallen op Google's infrastructuur. Het is onbekend wie er achter de Gmail-aanvallen zit en of de Chinese overheid betrokken was.

"We willen alle leden eraan herinneren dat journalisten in China de afgelopen twee jaar een specifiek doelwit van hackeraanvallen zijn geweest", aldus journalistenvereniging Foreign Correspondents’ Club of China. Ook verschillende mensenrechtenactivisten lieten vorige week weten dat er op hun Gmail-account was ingebroken.

Reacties (3)
19-01-2010, 12:00 door Eerde
Spuit 11, dit bericht is al een week oud :(
19-01-2010, 19:52 door spatieman
wanneer wordt er eens NIETS gehackt door chinezen.
20-01-2010, 10:32 door Anoniem
wanneer wordt er eens NIETS gehackt door chinezen.
De conclusie moet eerder zijn dat de Chinezen minder goed zijn in het verbergen van hun sporen. Zij moeten wel hacken om bij de data te komen, de Westerse Wereld heeft dingen als de Patriot Act waardoor ze gewoon op serverniveau kunnen snuffelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.