image

Verizon sluit illegale downloaders af

donderdag 21 januari 2010, 17:10 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse internetprovider Verizon Online sluit op verzoek van Hollywood abonnees die illegaal downloaden voortaan af. "We hebben sommige mensen afgesloten", zegt woordvoerster Bobbi Henson. "We behouden ons het recht voor om de dienstverlening te beëindigen, maar we knijpen niet de bandbreedte af zoals Comcast deed." De Recording Industry Association of America (RIAA) probeert al sinds 2008 providers zover te krijgen dat ze abonnees die illegaal downloaden afsluiten. Klanten zouden dan eerst een waarschuwing moeten krijgen, maar in het geval van herhaaldelijke overtreders was het opheffen van de internetverbinding de gewenste oplossing.

Waarschuwing
Ondanks de wens van de RIAA, steunde nog geen enkele grote internetprovider het plan. Het lijkt er echter op dat Verizon in ieder geval over is. Hoeveel mensen er inmiddels zijn afgesloten is onbekend. Volgens de ISP gaat het om een klein aantal abonnees. De meeste illegale downloaders zouden hun leven na de eerste waarschuwingsbrief beteren. Sinds april krijgen abonnees een dreigbrief, dat iemand in hun huishouden mogelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal op illegale wijze heeft gedownload.

"We ontdekten dat we de meeste mensen geen tweede keer hoeven te waarschuwen. De meesten stoppen of vertellen degene die het doet om te stoppen", gaat Henson verder. Ze merkt op dat veel mensen niet eens weten dat iemand in het gezin dit doet. De provider zelf monitort niet het internetverkeer. Op verzoek van entertainmentbedrijven, die de in overtreding zijnde IP-adressen verzamelen, stuurt het de dreigbrief.

Reacties (8)
21-01-2010, 17:31 door Anoniem
Klootzakken, ze sluiten al af na een beschuldiging van de MAFIAA..
22-01-2010, 00:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-01-2010, 06:11 door Anoniem
Aan de andere kant, als ik voor per bezoeker van mijn gebouwde websites betaald krijg, zo ik ook alles uithalen om die geldstroom te laten vloeien.
Helaas is het gewoon uurtje factuurtje voor ondergetekende.
22-01-2010, 08:24 door Sokolum
Vraag mij af of dat allemaal zomaar kan daar, zonder de tussenkomst van een rechter.
22-01-2010, 08:32 door mathijsk
Tja, zodra een provider dit soort praktijken steunt zonder daartoe gedwongen te zijn, dan ga je er toch direct bij weg?
22-01-2010, 09:27 door Anoniem
Lijkt mij onrechtmatig, ook in de VS. Mogelijk staat in het contract van de ISP met de abonnee, dat die geen downloads mag doen, maar dan moet onomstotelijk worden aangetoond dat dit zo is.

Een commercieel bedrijf dat met gegevens komt die wijzen naar een IP-adres lijkt mij toch niet echt betrouwbaar. Je zult maar ruzie hebben met een medewerker van b.v. MGM, die op de "goede" afdeling werkt om dit te laten doen. Dan heb je binnen de kortste keren geen internet meer.

Heeft een ander de P op je, dan volstaat een stuk malware dat dit doet, om je in de problemen te helpen. Dit soort malware zou bovendien wel eens standaard kunnen worden voor de hardnekkige downloaders in de VS. Een ander systeem doet de downloads (aantoonbaar) en stuurt via b.v. SMTP de resultaten op de achtergrond door naar de eigenlijke downloader....
22-01-2010, 09:32 door cjkos
Is afsluiten niet hetzelfde als afknijpen als je in die regio de enige aanbieder bent?
22-01-2010, 10:13 door Anoniem
De ISP is hier uiteindelijk de gebeten hond. Zij weten dondersgoed dat gebruikers dikke abonnementen afnemen om te downloaden. Waar hebben ze anders die tientallen MBits voor nodig? Zij zullen er daarom alles aan doen om hun users vrij te pleiten. Let maar op: als dit ooit in Nederland gaat komen, dan laten veel mensen hun abo downgraden naar het laagste pakket, en daar zit de ISP natuurlijk niet op te wachten. Van de andere kant: als je het gewoon goed doet (versleuteling, nieuwsgroepen e.d.), dan weet Hollywood, je ISP e.d. niet dar er überhaupt gedownload wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.