image

CDA genomineerd voor Big Brother Award

donderdag 28 januari 2010, 09:35 door Redactie, 2 reacties

Het CDA en ministers Klink van Gezondheid en Ter Horst van Binnenlandse Zaken zijn genomineerd voor de Big Brother Awards. In totaal zijn er twaalf genomineerden die de afgelopen tijd de privacy het "grofst" schonden. In totaal zijn er vier categorieën, met elk drie nominaties. In de categorie overheid strijden de DNA-databank voor kinderen, de Paspoortwet en het CIOT om een prijs. Albert Heijn, online quizbedrijf Advance Concepts en telecomproviders T-Mobile en Vodafone zijn in de categorie bedrijven genomineerd.

De strijd in de categorie voorstellen gaat tussen het downloadverbod, mobiele naaktscanners van de politie en het INDECT-project, "een Orwelliaans informatiesysteem voor de observatie van burgers.". De vierde award is voor de persoon die zijn best deed om de privacy van Nederlandse burgers te schenden, te weten: minister ter Horst (PvdA) om haar gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat, minister Klink (CDA) vanwege zijn selectieve gehoor als het gaat om kritiek op het EPD en korpschef Frans Heeres om de inzet van militaire spionagevliegtuigjes tegen gewone burgers.

Publieksprijs
Daarnaast kan iedereen op bigbrotherawards.nl stemmen op de kandidaat die in zijn ogen de privacy het meest schendt. Deze "Publieksprijs" gaat tussen de opslag vingerafdrukken, telefoon/internettaps, rekeningrijden, elektronisch Patienten Dossier, Landelijk Informatiesysteem Schulden, het downloadverbod, Advance Interactive Media, het CDA, Guusje ter Horst en Frank Heemskerk. Tijdens het Awardsgala op 5 februari worden naast de winnaars in deze categorieën ook de winnaars van de Publieksprijs en de Winston Award bekend gemaakt. De Winston Award is een aanmoedingsprijs voor degene die zich in positieve zin heeft ingezet voor de bescherming van privacy.

Reacties (2)
28-01-2010, 11:24 door Anoniem
In het overzicht op bigbrotherawards.nl doen alle partijen die een totalitaire idelogie aanhangen het (zoals te verwachten is) slecht. En het christendom is gewoon een totalitaire ideologie die claimt als enige "de waarheid" te verkondigen, net zoals de islam, het communisme en hat nazisme. In Nederland hebben we nu voornamelijk last van het christendom, in andere landen ligt de verhouding weer anders.
28-01-2010, 14:25 door Anoniem
En terecht,

deze groep paranoïde(ja, als je in onzichtbare zwevende mesachtige(GOD) geloofd dan ben je in mijn ogen paranoïde)
landsberstuurders zijn de grote schuldigen aan de betutteling en het bouwen van een politiestaat.

CDA = Stasi 2.0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.