image

"54% bedrijven slachtoffer cyberspionage"

donderdag 28 januari 2010, 14:21 door Redactie, 6 reacties

Cyberspionage en DDoS-aanvallen vormen een serieuze bedreiging voor bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van McAfee. Het beveiligingsbedrijf interviewde 600 Security- en IT-managers. Meer dan de helft van de managers (54%) had met "grootschalige" Denial of Service aanvallen te maken gehad. Hetzelfde aantal was getroffen door hackers die het netwerk infiltreerden, net zoals onlangs bij Google gebeurde. Bijna zestig procent denkt dat buitenlandse regeringen achter aanvallen op de kritieke infrastructuur zitten. De aanvallen zouden voornamelijk het werk van de Verenigde Staten (36%) en China (33%) zijn.

Brandhout
Ruim de helft van de ondervraagden verwacht dat de verzekering de kosten van een cyberaanval dekt, terwijl bijna een op de vijf zegt dat dit neerkomt op de belastingbetalers of op klanten. Iets meer dan een kwart verwacht dat de regering te hulp schiet. "Cyber is een driepotige stoel", zegt voormalig Generaal Michael Hayden. De drie stoelpoten zijn gebruiksgemak, beveiliging en privacy... Vandaag zijn al onze creatieve energieën op gebruiksgemak gericht.

Net als met alle driepotige stoelen, als je geen drie poten hebt, dan heb je brandhout." Hij roept dan ook op om de verhouding te veranderen. Daarbij moeten bedrijven niet teveel van de overheid verwachten. Ruim de helft (55%) van de managers gelooft dat de wetgeving in hun land onvoldoende is om potentiële cyberaanvallen af te schrikken.

Reacties (6)
28-01-2010, 15:40 door Anoniem
Het lijkt mij niet dat 54% van alle bedrijven slachtoffers is. Het gaat hier alleen om een percentage van de bedrijven die input geleverd hebben voor dit onderzoek. Immers zal meer dan 90% van alle bedrijven nooit met cyberspionage te maken krijgen, omdat ze simpelweg niet interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de winkelier in je straat ;)
28-01-2010, 15:41 door Anoniem
Knap dat McAfee dit constateert. Ze zijn namelijk niet zo goed in het constateren van malware.....
28-01-2010, 21:20 door Preddie
het wordt ook wel weer aan betrouwbare personen gevraagd: Security en IT managers ...... in 9 van de 10 gevallen hebben ze totaal geen verstand van zaken laat staan dat ze weten waar ze over praten ..
28-01-2010, 22:24 door Anoniem
nuff said
28-01-2010, 22:42 door Anoniem
Heeft een hoog WC eend gehalte dit onderzoek....

Wij van WC eend adviseren WC eend. :)

Martijn Wismeijer, Amsterdam, NL
29-01-2010, 00:46 door Anoniem
google-> if you make just a mildly successfull program microsoft will kill you.
google->is windows spyware?
google->does microsoft murder programmers for their code?

ook jij had remi kunnen heten.

releasing info about backdoors in windows is considered committing high treason and punishable with death.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.