image

"Big Brother Award downloadverbod onterecht"

vrijdag 29 januari 2010, 10:25 door Redactie, 12 reacties

SP-Kamerlid Arda Gerkens is het niet eens met de Big Brother Award nominatie voor het downloadverbod. Volgens haar is de suggestie dat het verbod Deep Packet Inspection (DPI) zal toestaan voor het controleren van internetverkeer onjuist. De Commissie Gerkens deed het voorstel voor het downloadverbod, dat later door het Kabinet werd overgenomen. Het rapport zou alleen duidelijk maken dat het mogelijk is om via DPI een betaalmiddel op te zetten, waarbij met toestemming van de klant het gedownloade verkeer wordt gemonitord en later afgerekend.

"De commissie heeft nooit gezegd of willen zeggen dat door middel van DPI de overtreders van het download verbod opgespoord dienen te worden. Iedere suggestie werpt zij dan ook verre van haar, juist omdat dit onevenredige inbreuk zou maken op de privacy van de internetgebruiker", aldus Gerkens.

Monitoren
De jury van de Big Brother Awards, waarvan de uitreiking op 5 februari plaatsvindt, is het op haar beurt niet met het verweer van het SP-kamerlid eens. De passage waar Gerkens naar wijst gaat namelijk veel verder: "Er zijn veel technische mogelijkheden om de auteursrechtenschendingen op het internet aan te pakken. Door middel van DPI kan men zien wat er over het internet gaat. Door middel van ‘fingerprinting’ kan men zelfs muziek en films opsporen. DPI geeft, wat de werkgroep betreft, de mogelijkheid om te stimuleren dat er voor muziek en films betaald gaat worden, voor auteursrechtelijk beschermd materiaal dus.”

Het monitoren van internetverkeer om auteursrecht te handhaven wordt dus wel degelijk genoemd. "Zelfs als niet bedoeld wordt dat DPI gebruikt kan worden om met alle internetverkeer mee te kijken, is dat zonder meer een logisch gevolg van het handhaven van een downloadverbod. Daarom verdient het downloadverbod een nominatie voor de Big Brother Award", aldus de jury.

Reacties (12)
29-01-2010, 10:46 door Anoniem
Hahahahaha ja natuurlijk is het volgens haar onjuist, wat denkt dat mokkel wel niet? dat we achterlijk zijn ofzo...
29-01-2010, 11:05 door Anoniem
Zo zie je dat ook binnen een comissie verschillende leden verschillende interpretaties van hetzelfde bestaan. Mw. Gerfkens denkt dat ze haar zin gekregen heeft. Socialisten zijn blijkbaar nog immer wat naïef.
29-01-2010, 11:25 door H.King
Veel van de oude generatie snapt het concept en succes van het internet niet.Het is een open meduim, informatie vrijheid zonder dit soort maatregelen. Die oudjes moeten zich gewoon niet bemoeien met iets wat niet van hun generatie is en ze niet snappen. ( vanzelfsprekend wil ik hier niet de mensen in van dezelfde generatie aanvallen die het wel snappen )
29-01-2010, 13:12 door Anoniem
Door H.King: Veel van de oude generatie snapt het concept en succes van het internet niet.Het is een open meduim, informatie vrijheid zonder dit soort maatregelen. Die oudjes moeten zich gewoon niet bemoeien met iets wat niet van hun generatie is en ze niet snappen. ( vanzelfsprekend wil ik hier niet de mensen in van dezelfde generatie aanvallen die het wel snappen )

Had dan gewoon de digibeten van alle generaties bedoeld.
29-01-2010, 13:52 door Anoniem
De falende beleidsbepalers zullen nooit hun fouten toegeven. Daarom vertrouwt ook geen hond ze. Al die informatie die vastgelegd wordt zou veel minder weerstand geven als er transparantie zou zijn. En het zou nog beter zijn als ze niet fout op fout op fout begaan en die vervolgens afschuiven op anderen.

Je ken de groeten uit Brabant krijgen k**.
29-01-2010, 13:58 door Rene V
...juist omdat dit onevenredige inbreuk zou maken op de privacy van de internetgebruiker

Ja en met de privacy van de burgers wordt ook echt rekening gehouden! Flikker toch op mens!
29-01-2010, 14:37 door Anoniem
Technisch vraagje van een newbie. Als ik download via een SSL verbinding dan heeft DPI toch geen zin? Of kan je met fingerprinting dan ook nog vaststellen of er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal? Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
29-01-2010, 16:29 door Anoniem
Ach dpi is wel mogelijk,maar als je je computer goed beveiligd,dan is er niks aan de hand,en zal dpi onmogelijk zijn willen ze het toepassen.
30-01-2010, 12:50 door Anoniem
kortom dat mokkel zijkt, en gelukkig weten wij dat. maar wat is het nut daarvan? zij zit in het kabinet, en wij niet.
30-01-2010, 12:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-02-2010, 07:42 door spatieman
Maar burgertjes toch!!
DPI wordt gebruikt om (burger) terroristen op te sporen die aanslagen willen plegen op (overheidsmedewerkers) burgers wil plegen.
02-02-2010, 15:24 door Anoniem
Door Peter V:
SP-Kamerlid Arda Gerkens...
En wat is haar ICT-ervaring c.q. opleidingsniveau?

Haar c.v. vind je hieronder...

Arda Gerkens werd op 5 juni 1965 geboren in Naarden. Daar doorliep zij de Mavo en haalde in 1983 het Havo-diploma. Vervolgens ging Arda Gerkens studeren aan de Nieuwe Leraren Opleiding HOHO in Diemen om op middelbare scholen godsdienst en Nederlands te kunnen gaan geven. In 1989 haalt Gerkens haar MO voor Nederlands. Later volgde zij aan de Hogeschool van Amsterdam de post-HBO opleiding voor organisatie, beleid en management.

Ik vind dat wij in dit land onvoldoende gelijke kansen creëren voor mensen. Financiële beperkingen mogen nooit een reden zijn voor een gebrek aan ontplooiing.

Nadat in 1986 op het station in Hilversum Michael Poyé werd doodgestoken (omdat hij te lang haar had&) was Gerkens betrokken bij de oprichting van de stichting Werken aan Verdraagzaamheid waarvan zij ook voorzitter is geweest.

Vanaf 1990 werkte Gerkens in dienst van verschillende jongerencentra, onder andere in Castricum en Noord-Scharwoude. Van de laatste werd zij coordinator. In 1999 ging zij bij Milieudefensie in Amsterdam werken. Daar werd Gerkens hoofd personeelszaken.

Gerkens is sinds 1996 lid van de SP. Ze was twee en een half jaar lang voorzitter van de afdeling Amsterdam en deelraadslid in Zeeburg tot zij in 2001 naar Haarlem verhuisde. Sinds 1999 is zij tevens lid van het partijbestuur van de SP. Bij de verkiezingen in mei 2002 werd Arda gekozen als Tweede-Kamerlid voor de SP. Op dit moment houdt zij zich voornamelijk bezig met ICT bij de overheid, in de breedste zin van het woord en het popmuziekbeleid.



Tja ze hou zich bezig met ICT net als ik me bezig hou met Kwamtum Fisica in mijn vrijetijd ;-)
Dat oet voldoende zijn dus..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.