image

Expert twijfelt aan beveiliging Apple iPad

vrijdag 29 januari 2010, 11:34 door Redactie, 9 reacties

De beveiliging van Apple's nieuwste speeltje de iPad, heeft mogelijk dezelfde problemen als de iPhone, zoals zwakke encryptie. Volgens Daniel Hoffman van SMobile Systems, aanbieder van mobiele beveiligingssoftware, zijn telefoonnummers, e-mailadressen en gevoelige persoonlijke informatie te achterhalen als de iPad encryptie op dezelfde manier als de iPod gebruikt. "Het probleem met de iPhone encryptie is dat die in principe waardeloos en eenvoudig te omzeilen is." Als iPad gebruikers straks applicaties via de App Store kunnen downloaden, lopen ze het risico op een rotte appel. Hoffman merkt op dat er eerder kwaadaardige programma's in de winkel van Apple zijn aangetroffen.

Daarnaast is het apparaat, net als alle andere apparaten die onbeveiligde WiFi-netwerken gebruiken, kwetsbaar voor man-in-the-middle aanvallen. De iPad zou ook beheermogelijkheden moeten hebben, zoals de mogelijkheid om een PIN of passcode te gebruiken, of het op afstand locken en wipen van het apparaat in het geval van diefstal of verlies. "Totdat de iPad officieel verschijnt, weten we deze dingen niet zeker, maar ik hoop dat het op afstand wipen mogelijk is." De iPad zal namelijk ook voor internetbankieren en het opslaan van gevoelige gegevens worden gebruikt.

Reacties (9)
29-01-2010, 11:46 door Anoniem
Is er geen mogelijkeheid om dit ding bv. van truecrypt of vergelijkbaar te voorzien...?
Dan wel, een logische truecrypt volume met daarin je contacts, cache, email etc.
29-01-2010, 11:48 door Anoniem
Aha, 'aanbieder van mobiele beveiligingssoftware' ......... dat verklaart.......

Beveiliging is een goede zaak, maar ook de beveiligers moeten beveiligde worden (zie http://www.security.nl/artikel/32249/1/Symantec_beschouwt_nu_Flash_als_Trojaans_paard.html)

Ik lees hier alleen maar 'mogelijk', 'als' , 'in principe', 'als', 'net als andere apparaten'. Zo lust ik er ook nog wel een paar, meneer de Expert!
29-01-2010, 12:13 door Anoniem
Ja wat een azijnpisser zeg. Wat is dit nou voor nieuws, over een apparaat dat nog niet eens uit is al roepen dat het "mogelijk onveilig is".. Tsjongejongejonge wat een zielig mannetje. Slechte reclame voor zijn bedrijf wat mij betreft.
29-01-2010, 12:23 door RichieB
Door Anoniem: Is er geen mogelijkeheid om dit ding bv. van truecrypt of vergelijkbaar te voorzien...?
Dan wel, een logische truecrypt volume met daarin je contacts, cache, email etc.

TrueCrypt voor iPhone OS? Ik geloof niet dat die software in the AppStore verkrijgbaar is. Dit is geen PC waarop je zelf bepaalt welke software je er op zet. Het is een appliance die onder volledige controle staat van Apple. Tenzij je 'm jailbreakt natuurlijk.
29-01-2010, 12:37 door sjonniev
31-01-2010, 16:56 door Anoniem
Door sjonniev: Zie ook http://www.theregister.co.uk/2010/01/27/defective_by_design/

Vooral dat plaatje onderaan...
Ohh, maar je kan Apps vanaf het Web installeren. En er zijn Apps die gratis zijn. En ik kan muziek met m'n gezinsleden delen.
31-01-2010, 18:22 door Anoniem
Door sjonniev: Zie ook http://www.theregister.co.uk/2010/01/27/defective_by_design/
Vooral dat plaatje onderaan...
Leg eens uit, sjonniev. Wat doen zaken als bash, tcsh en python op m'n Apple? Of, om het iets hoger te leggen: complexere applicaties als Apache, PHP, MySQL en Postfix, die óók standaard op iedere computer van Apple te vinden zijn? Lijkt me toch behoorlijk in tegenspraak met je plaatje.

Over echt lastige zaken zoals macports en de 6583 applicaties daarin met een BSD of GPL-licentie die je moeiteloos via de interwebs kunt installeren zal ik niet beginnen, en je wijzen op het feit dat inmiddels al een jaar alle muziek --na veel gedram van apple tegen de platenboeven-- vrij van DRM is wijs ik je ook maar niet.
31-01-2010, 20:12 door Anoniem
Apple heeft al zoveel lekken laten zien dat we dit merk kunnen rangschikken onder de dure bagger. Ze vragen meer geld dan anderen, maar leveren minder veiligheid.
03-02-2010, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem: Apple heeft al zoveel lekken laten zien dat we dit merk kunnen rangschikken onder de dure bagger. Ze vragen meer geld dan anderen, maar leveren minder veiligheid.

Oja? Kom dan eens met praktijk voorbeelden op de proppen? Oh, dat kan je niet! Dan maar verschuilen achter het marktaandeel hè!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.