image

Gevangen misdaadbaas bedreigt vijanden via Facebook

maandag 1 februari 2010, 10:50 door Redactie, 3 reacties

Een zeer beruchte Britse crimineel die wegens poging tot moord een gevangenisstraf van 35 jaar uitzit, gebruikte Facebook om zijn vijanden buiten de gevangenis te bedreigen. Collin Gun wordt als een echte godfather omschreven, die onder andere een aanslag op een echtpaar liet uitvoeren. Via het profiel op de sociale netwerksite, waar hij 565 vrienden had, uitte hij allerlei bedreigingen. Een woordvoerder van het Ministerie van Justitie zegt zich zorgen te maken dat gevangenen hun profiel kunnen bijwerken.

Afgelopen vrijdag werd het profiel van Gun afgesloten. Volgens critici negeren veel gevangenissen het gebruik van sociale netwerksites door gevangenen, uit angst dat ze op basis van mensenrechten worden aangeklaagd. De woordvoerder merkt op dat gevangenen alleen voor "educationele doeleinden" internet mogen gebruiken, waarbij toegang tot Facebook en soortgelijke websites verboden is.

Reacties (3)
01-02-2010, 11:27 door Anoniem
In Nederland zal dit niet gaan, omdat internet gebruik strikt verboden is voor gedetineerden binnen Justitiele inrichtingen.
01-02-2010, 17:07 door Anoniem
Door Anoniem: In Nederland zal dit niet gaan, omdat internet gebruik strikt verboden is voor gedetineerden binnen Justitiele inrichtingen.

Mooi niet. Ik werk ergens waar ook veel gedetineerden rond lopen. Ik mogen gewoon naar buiten even op het internet zelfs hun mobiel gebruiken.
01-02-2010, 18:46 door spatieman
u internet vanuit de cel?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.