image

Microsoft gaat Windows 7 RC-gebruikers pesten

dinsdag 2 februari 2010, 09:13 door Redactie, 17 reacties

Over twee weken krijgt iedereen die Windows 7 Release Candidate (RC) gebruikt een waarschuwing dat het besturingssysteem vanaf 1 maart stopt met normaal functioneren. Vanaf die datum zal Windows 7 zichzelf elk uur uitschakelen, iets wat het tot 1 juni van dit jaar doet. Daarna wordt de achtergrond verwijderd en verschijnt de tekst “This copy of Windows is not genuine” in beeld. Dat betekent dat systemen alleen nog maar beveiligingsupdates krijgen, alle optionele updates en downloads die genuine Windows validation vereisen moet men dan missen.

"Om te voorkomen dat gegevens verloren gaan, adviseer ik het maken van een plan om naar een uitgebrachte Windows 7 over te stappen, voordat het automatisch afsluiten begint", zegt Microsoft's Brandon LeBlanc. Tijdens het afsluiten zal Windows geen gegevens opslaan. In het geval systeembeheerders meer tijd nodig hebben om hardware comptabiliteit in Windows 7 te testen, is er de Windows 7 Enterprise 90-day Trial.

Reacties (17)
02-02-2010, 09:29 door Anoniem
Ik ben absoluut geen fan van Microsoft, maar deze titel is wel erg suggestief en storend. Gebruikers van Windows 7 RC wisten dat dit zou gebeuren, en het mag dan ook niet als een verrassing komen.
02-02-2010, 09:53 door Preddie
"Vanaf die datum zal Windows 7 zichzelf elk uur uitschakelen"

Komt, me bekend voor. Volgens mij deed de Blaster worm dat ook ;)
02-02-2010, 09:57 door Anoniem
De voorwaarden van de RC stellen dat je die mag gebruiken tot de release. Wat heeft dat dan met gebruikers pesten te maken?
02-02-2010, 10:06 door Anoniem
Mooi moment om Ubuntu te installeren toch?
02-02-2010, 10:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2010, 10:38 door dmstork
"Pesten"?

Dus na enkele maanden gratis gebruik van een goed werkbaar uitgebreid OS gaat men, zoals aangekondigd, beperkingen stellen. Dat noemen jullie pesten? Kom op zeg.....
02-02-2010, 10:54 door sjonniev
Eindelijk weer een beetje humor vanuit Redmond!
02-02-2010, 12:00 door Anoniem
Blijkbaar vinden we het heel normaal dat bedrijven gebruikers lastig vallen. Je mag W7 proberen meewerken aan verbeteringen, kans lopen dat je systeem vast loopt etc en als dank mag je W7 kopen voor de normale prijs. Bedankt voor je inzet.
Dat is het mooie van opensource als mede ontwikkelaar wordt je nog gewaardeerd, en niet als oud vuil behandelt.

Ubuntu voor Geeks :). Sorry hoor maar iemand die in staat is een beetje na te denken is nog geen Geek. Waarom moet je als gebruiker sudo gebruiken? Ik gebruik het bijna nooit en de mensen waarvoor ik de computer onderhoud al helemaal niet.
Wine is verre van ideaal, maar is rummikub niet in een linux variant te krijgen? Als je met een OS werkt moet je er gewoon een beetje verstand van hebben of iemand kennen die dat heeft. Dit geld ook voor Windows of kan je moeder dit wel?

@ unbalanced Nog geen tijd voor OpenSuSE of Fedora? :)
02-02-2010, 12:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2010, 13:26 door Goeroeboeroe
Door unbalanced:
Als je met een OS werkt moet je er gewoon een beetje verstand van hebben of iemand kennen die dat heeft.

beter lezen! moeders loopt helemaal vast bij een geek-OS als Ubuntu, met OSX /Windows belt ze degene die 'verstand 'van computers heeft (ik dus) veel minder. Maar dat had ik al geschreven. Helaas liet jij je op de kast jagen door mijn eerste zin geloof ik. Jammer maar aan OS-wars doe ik niet mee.

Daarnaast vind ik "geek" geen negatieve kwalificatie.
't Is natuurlijk leuk als je geen OS-war wilt starten, maar vertel dan ook geen onzin. Als je denkt dat je je moeder van 65 sudo apt moet gaan uitleggen, dan heb je inderdaad geen verstand van Ubuntu. Zo simpel is dat.

Meer ontopic: als je die RC hebt geïnstalleerd, dan weet je dat zoiets gaat gebeuren. En 't is niet de eerste keer dat Microsoft dat op zo'n soort manier doet, dus volgens mij is daar weinig op aan te merken. En anders moet je inderdaad maar 'n ander os gaan gebruiken.
02-02-2010, 13:40 door Anoniem
Door unbalanced:
Door Anoniem: Mooi moment om Ubuntu te installeren toch?

Ubuntu is voor geeks (nog steeds)

Heb het laatst als proef voor mijn moeder van 65 geïnstalleerd: meerder telefoontjes per dag, leg die maar eens sudo apt uit....of hoe ze via Wine toch rummikub kan spelen, zo kan ik nog doorgaan.

Dit is wat mij betreft geen start van de miljoenste OS-war; ik heb op alle OS wat aan te merken.

Sinds mijn schoonvader (72) op Ubuntu zit nog maar een enkel telefoontje per maand in plaats van enkele per week. Nu kan ik meer dan de helft thuis oplossen door met ssh bij hem in te kijken.
02-02-2010, 14:50 door Anoniem
Gaan ze nu ook illegale versies controleren?
02-02-2010, 17:10 door Anoniem
Ik ben tevreden met deze actie van Microsoft. Microsoft hoeft helemaal niet de pc vergrendelen met 30 dagen product activation. Microsoft kan ook dus kies voor andere manier van blockeren van pc, dat je bijvoorbeeld geen gegevens meer kan opslaan of openen. Waarom zou Microsoft het bureablad op zwart moet zetten? Als je geen software en programma's zou kunnen installeren is die Windows toch ook ongebruikelijk!
02-02-2010, 17:32 door Ilja. _V V
De genoemde 90 dagen Enterprise Eval stopt er trouwens op dezelfde manier mee op 1 maart a.s.!!!
02-02-2010, 20:57 door deleted
Beter zo,
als microsoft veel winst maakt dan komen er snel nieuwe windows'en zoals windows 8
03-02-2010, 07:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door unbalanced:
Door Anoniem: Mooi moment om Ubuntu te installeren toch?

Ubuntu is voor geeks (nog steeds)

Heb het laatst als proef voor mijn moeder van 65 geïnstalleerd: meerder telefoontjes per dag, leg die maar eens sudo apt uit....of hoe ze via Wine toch rummikub kan spelen, zo kan ik nog doorgaan.

Dit is wat mij betreft geen start van de miljoenste OS-war; ik heb op alle OS wat aan te merken.

Sinds mijn schoonvader (72) op Ubuntu zit nog maar een enkel telefoontje per maand in plaats van enkele per week. Nu kan ik meer dan de helft thuis oplossen door met ssh bij hem in te kijken.
Je weet dat op afstand meekijken met Windows ook mogelijk is
03-02-2010, 21:37 door waarom_
Nou ik ben het hier niet mee eens.

In de voorwaarde staat dat Windows 7 tot 1 juni te gebruiken is, maar nu blijkt dus dat dit maar tot 1 maart is, dat klopt dus niet, gewwon een bewijs dat MS zicht niet aan afspraken en hun eigen overeenkomst houd.

Nu lees ik dit gelukkig op tijd en kan maatregelen nemen, maar anders zou ik wel een probleem hebben. Ik kan met geen mogeljkheid een backup starten die binnen 1 uur klaar is, wat zou betekenen dataverlies.

En blijkbaar vind iedereen hier dat maar ok, en een goede actie. Dus niet,
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.