image

Petitie voor afschaffen IE6 bij Britse overheid

dinsdag 2 februari 2010, 17:00 door Redactie, 4 reacties

Een online petitie vraagt de Britse premier Gordon Brown om Internet Explorer 6 binnen de overheid af te schaffen. Volgens de petitie, die op de officiële Downing Street petitie website wordt gehost, is Internet Explorer 6 een onveilige browser die gedateerde technologie gebruikt en een last voor ontwikkelaars is. "De meeste softwareontwikkelaars worden door overheidsinstanties gedwongen om websites voor IE6 te bouwen, terwijl de industrie inmiddels verder is", aldus de petitie.

"Bedrijven stellen dat ze IE6 moeten ondersteunen omdat overheidsinstanties het gebruiken en anders hun websites of diensten niet zien. Het upgraden is een gigantische taak voor de overheid, maar als het publiek het voorbeeld geeft en de overheid volgt, dan zou dat het vereiste momentum creëren", zo stelt de opsteller van de petitie, die ook naar adviezen van de Franse en Duitse overheid wijst. Vanwege het recente zero-day lek adviseerden die een andere browser te gebruiken.

Advies
Internet Explorer 6 wordt nog tot april 2014 ondersteund. "Deze cyclus moet worden gebroken, zodat innovatie en beveiliging hun juiste plek krijgen." Eerder adviseerde het Britse Ministerie van Gezondheid al om naar Internet Explorer 7 te upgraden. Op het moment van schrijven hebben al bijna drieduizend mensen de petitie ondertekend. In Groot-Brittannië heeft de negen jaar oude Microsoft browser nog een marktaandeel van 6,21%.

Reacties (4)
02-02-2010, 17:13 door MrBil
En nu moeten wij voor de Britten gaan tekenen, omdat er al heel lang geleden is bevestigd dat IE6 hartstikke onveilig is? En hun een lange tijd geen gehoor gaven aan de experts? Hoewel.. Experts, dat kon iedereen wel bevestigen.
02-02-2010, 19:19 door Anoniem
D'r is nu ook net een site gelanceerd die bedrijven verzamelt die IE6 niet langer willen ondersteunen in Nederland. Hopelijk zal dat ongeveer hetzelfde effect hebben. Want IE6 moet echt weg. www.wijstoppenook.nl
02-02-2010, 21:08 door spatieman
domme britten.
P.S
ben ik de enige die na het reageren op een bericht weer terug komt op de main site?
03-02-2010, 00:23 door Bitwiper
Door spatieman: ben ik de enige die na het reageren op een bericht weer terug komt op de main site?
Nee
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.