image

FIOD arresteert Roemeense skimmers

vrijdag 5 februari 2010, 15:17 door Redactie, 5 reacties

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft vijf mogelijke skimmers gearresteerd, zo heeft de dienst gisteren bekendgemaakt. De aanhouding van een Roemeense man op 6 december vorig jaar met een grote hoeveelheid geld, was de aanleiding voor het onderzoek. Deze geldkoerier kwam uit Mexico en zit nog altijd vast. Na zijn aanhouding op Schiphol heeft de FIOD vorige maand een huiszoeking in Hoofddorp verricht, waar vier andere verdachten werden aangehouden. Daarnaast zijn er onder andere computers, telefoons en een grote hoeveelheid skimapparatuur in beslag genomen. De vier opgepakte mannen en één vrouw komen uit Roemenië en Moldavië. Het onderzoek loopt nog en het FIOD sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reacties (5)
05-02-2010, 16:57 door Preddie
zoals china een gevaar is voor onze computersystemen zijn oost-europeanen dat voor onze pinautomaten.

Helaas kun je deze laatste groep niet tegen houden door "block *.*.cn" op je firewall door te voeren.....
05-02-2010, 17:48 door Anoniem
tijd om dat soort tuig tijdens de jaarmarkt aan de schandpaal te nagelen en te begooien met torrend fruit.
daarna pek en veren en een schop onder hun hol.
het vraagt misschien een aanpassing in de wet, maar het maakt het allemaal wel een stuk leuker voor de (mogelijke) slachtoffers.
05-02-2010, 17:50 door spatieman
ne, dan kom je al behoorlijk wat /8 ranges het maken.
05-02-2010, 20:18 door Anoniem
Door Predjuh: zoals china een gevaar is voor onze computersystemen zijn oost-europeanen dat voor onze pinautomaten.

Helaas kun je deze laatste groep niet tegen houden door "block *.*.cn" op je firewall door te voeren.....

Het probleem zit hem in mijn ogen veel meer in de laksheid van onze banken. Die Roemenen en nadere "handige" types hebben in het buitenland allang geen kans meer. Maar "onze" banken schepen ons nog steeds af met een lullig stukje cassetteband wat op het pasje geplakt zit. Daarom komen bovengenoemde figuren massaal naar het kikkerlandje.

We zouden eigenlijk massaal weer, zoals vroegâh, elke vrijdagavond naar de bank moeten gaan en een wekelijkse kasopname doen. Zonder te pinnen. Kijken hoe snel er een chip op die pleurispassen van ons zit.
17-02-2010, 17:57 door Anoniem
Justitie in Nderland is zwaak !
Ik werk hard aal 20 jaar hier,en waneer ga ik met vacantie naar Roemenie,word uitgelachen door deze criminele,met hun vilas,en meest dure autos ! De problem is dat waneer word gepaakt in nederland,naar paar weken zijn alweer vrij !!
De strafen zijn te laag !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.