image

Symantec aangeklaagd wegens verlengen virusscanner

zondag 7 februari 2010, 16:40 door Redactie, 7 reacties

Een Amerikaanse man heeft anti-virusbedrijf Symantec aangeklaagd wegens het automatisch verlengen van zijn abonnement op Norton Antivirus. Volgens Kenneth Elan was hij niet door de virusbestrijder ingelicht, voordat die 76 dollar van zijn creditcard afschreef. Vorig jaar kregen zowel McAfee als Symantec een boete van 375.000 dollar wegens het zonder toestemming verlengen van abonnementen. De openbare aanklager eiste toen dat de twee bedrijven hun klanten beter zouden inlichten als het om een verlenging van het abonnement op anti-virus software ging. De twee beveiligingsgiganten gebruikten de creditcardgegevens van klanten om stilletjes de software te verlengen. Klanten ontvingen pas maanden later hun afschriften.

Elan beweert dat Symantec zich niet aan de afspraken houdt en zich op deze manier ten onrechte verrijkt. Was hij van tevoren ingelicht geweest, dan had hij het abonnement niet verlengd. De abonnementen, die ervoor zorgen dat gebruikers signatures krijgen, zijn een ware melkkoe voor anti-virusbedrijven. De meeste virusbestrijders kiezen dan ook voor het automatisch verlengen van abonnementen, naar eigen zeggen omdat gebruikers zo altijd zeker van de laatste bescherming zijn.

Reacties (7)
07-02-2010, 18:43 door Anoniem
Antivirus pakketten voor de 'stand-alone' markt zijn langzaam aan het uitsterven, mede door hun eigen arrogantie.
Beste advies wat ik gekregen heb bij het aanschaffen van een antiviruspakket was "hoeveel meldingen heb je dit jaar gehad?"
Geen meldingen betekend namelijk niet dat hij goed zijn best heeft gedaan, maar dat er niks is binnengekomen OF dat hij het e.e.a. heeft doorgelaten! Dat beseffen de meesten niet!

En de kwaliteit is ook om te huilen. De 1 is nog beter dan de ander in elke test, er zijn vast legio verklaringen maar dat er iets doorkomt omdat het spyware is en je de spyware module niet hebt aangeschaft, of vervolgens malware omdat je de malware detector niet hebt aangeschaft, of een worm hebt en je naast je antiviruspakket nog een eens wormenkuur moet aanschaffen, enz. enz. excuusjes excuusjes... maar het pakket faalt! Daarom

Gebruikers zien geen verschil, ze gooien het op 1 hoop: ik heb een virus.

....maar ik dwaal af :)
08-02-2010, 00:09 door Anoniem
BLAAT
08-02-2010, 04:56 door ctrlaltdelete
Wanneer de mensen de kleine lettertjes niet lezen en daar achteraf om gaan lopen zeiken dan is het niet de fout van het bedrijf dat netjes de kleine lettertjes in het contract c.q, koopoverenkomst heeft staan.
08-02-2010, 07:45 door Anoniem
Door ctrlaltdelete: Wanneer de mensen de kleine lettertjes niet lezen en daar achteraf om gaan lopen zeiken dan is het niet de fout van het bedrijf dat netjes de kleine lettertjes in het contract c.q, koopoverenkomst heeft staan.

Wel als een rechter al eerder heeft geoordeeld dat ze fout bezig zijn..
08-02-2010, 11:41 door Anoniem
Gratis virusscanners zijn tegenwoordig minstens zo goed en vreten minder resources.
Dus het is echte software voor goede prijs aanbieden of op lange termijn failliet gaan.
08-02-2010, 11:48 door Anoniem
Door ctrlaltdelete: Wanneer de mensen de kleine lettertjes niet lezen en daar achteraf om gaan lopen zeiken dan is het niet de fout van het bedrijf dat netjes de kleine lettertjes in het contract c.q, koopoverenkomst heeft staan.

Kleine lettertjes zijn alleen geldig, indien de wet hierover discussie open laat. Een uitspraak van een rechter of een wet kunnen de kleine lettertjes altijd overrulen.
08-02-2010, 12:28 door Anoniem
Als die kleine lettertjes onwettig zijn, dan is het contract dus niet meer geldig. Ook in Nederland is een stilzwijgende verlenging niet meer geldig en de contracten zullen dus gewijzigd moeten worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.