image

200.000 Nederlanders op Firefox 4

donderdag 24 maart 2011, 09:41 door Redactie, 7 reacties

Sinds de lancering van Firefox 4 is de browser meer dan 14 miljoen keer gedownload, onder andere door 200.000 Nederlanders. In de eerste 24 uur noteerde Mozilla al 7,1 miljoen downloads. Daar kwamen nog eens drie miljoen gebruikers bij die de release candidate al hadden geïnstalleerd, die de uiteindelijke versie werd. In Europa is Firefox 4 met 5,6 miljoen downloads het populairst, gevolgd door Noord-Amerika met 4,5 miljoen en Azië met 2,5 miljoen downloads.

Met name in Duitsland is Firefox 4 een groot succes. Al meer dan een miljoen Duitsers surfen met de nieuwe browser. Rusland en Frankrijk volgen met elk zo'n 500.000 downloads. Nederland staat in het overzicht op de achtste positie, goed voor een kleine 200.000 downloads. De meeste downloads vonden plaats in Zuid-Holland, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant.

Echte browser
Volgens Gary Kovacs van Mozilla geeft Firefox 4 het woord "browser" een nieuwe betekenis. Geen programma om statische informatie te bekijken, maar een "vertrouwde omgeving waarin we ons online leven leven." De browser moet daarbij ook weten wie de gebruiker is. "We moeten verwachten dat het eenvoudige dingen zoals geschiedenis, wachtwoorden, open tabs, open applicaties herinnert, waar we ook online gaan en op elk willekeurig apparaat." Daarbij wijst Kovacs naar de nieuwe Sync-functie.

Onlangs verscheen Internet Explorer 9, dat op de eerste dag 2,3 miljoen downloads haalde. Het aantal IE9-gebruikers zal echter flink stijgen als Microsoft de browser via Windows Update verspreidt.

Reacties (7)
24-03-2011, 10:13 door Anoniem
De browser laten weten wie de gebruiker is? Pardon!?!?
24-03-2011, 10:17 door Syzygy
Volgens Gary Kovacs van Mozilla geeft Firefox 4 het woord "browser" een nieuwe betekenis.

Dit is echt een geheel nieuwe ervaring op het gebied van browsen. Ik dacht dat ik alles wel gezien had maar dit opent deuren naar nieuwe werelden, een compleet nieuwe Internet dimensies. Deze killer app. is een een echte "must have". Het is de start van een nieuw tijdperk die de geschiedenis in zal gaan als de tijd na FF 4.0 in tegenstelling tot de tijd voor FF 4.0.
Het schokeffect binnen de internet cultuur zal van een kracht zijn die een ware Browser tsunami zal veroorzaken .....

------------------------------------------ CUUUUUUUUTTTTTTT ------------------------------------


Nou meneer Syzygy, dat gaan we even overdoen en dan iets minder spectaculair en wat meer waarheidsgetrouw alstublieft ! Het maar gewoon een nieuwere versie van een bestaand product !!
24-03-2011, 10:50 door Anoniem
Door Anoniem: De browser laten weten wie de gebruiker is? Pardon!?!?

of de browser het weet is niet belangrijk, het gaat er om dat hij niet informatie doorzend. Hij zegt als het ware dat het een dynamische browser is de goed per gebruiker aan te passen is.
24-03-2011, 11:39 door Anoniem
Heb FF 4.0 gedownload en uitgeprobeerd op mijn Vistasysteem met 1 Gb intern geheugen. Werd er niet vrolijk van. Hij bleef regelmatig "hangen" en sommige websites, ook gmail, werden wel heel traag geppend (soms zelf een time-out). Ben weer terug gegaan naar FF 3.6
24-03-2011, 12:56 door Rubbertje
Op mijn machine draait versie 4.0 als een tiet. Alleen vind ik de opstart nog steeds traag, 3 a 4 seconden. Dat komt misschien doordat hij automatisch updates zoekt van nieuwere versies van Fx en updates zoekt van add-ons (Flashblock, AdBlock en DownloadHelper). Maar eenmaal opgestart, vind ik het mooi spul!
24-03-2011, 16:24 door super smurf
Door Bastos: Op mijn machine draait versie 4.0 als een tiet. Alleen vind ik de opstart nog steeds traag, 3 a 4 seconden. Dat komt misschien doordat hij automatisch updates zoekt van nieuwere versies van Fx en updates zoekt van add-ons (Flashblock, AdBlock en DownloadHelper). Maar eenmaal opgestart, vind ik het mooi spul!

Het opstarten duurt inderdaad een paar seconde langer,maar voor de rest geen probleem zover.
24-03-2011, 23:42 door Anoniem
bijna eng zo snel als dat ff4 draait... denk dat firefox chrome nu aardig naar de kroon aan het steken is.

overigens is het aantal downloads alweer ruim de 20 miljoen voorbij en het is nog maar pas twee 2 dagen geleden live gegaan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.