image

Mozilla: Geen Trojaans paard in Firefox uitbreiding

donderdag 11 februari 2010, 10:31 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft ten onrechte een Firefox-uitbreiding verwijderd omdat er een Trojaans paard in zou zitten, zo laat Mozilla nu weten. Vorige week ontstond grote ophef omdat er malware in de Master Filer en Sothink Web Video Downloader add-ons zou zitten, die via de officiële website van Mozilla werden aangeboden. De opensource ontwikkelaar verwijderde beide add-ons van addons.mozilla.org, maar heeft dit in het geval van de Sothink uitbreiding ten onrechte gedaan. Na overleg met beveiligingsexperts en add-on ontwikkelaars blijkt dat er toch geen Trojaans paard in zit verstopt.

False positive
De hele gang van zaken is opmerkelijk, aangezien de maker van Sothink al op 16 mei 2008 liet weten dat sommige anti-virusbedrijven ten onrechte versie 4.0 als besmet beschouwden. Daarom verscheen een nieuwe versie. Deze aanpassing vond twee jaar geleden plaats, maar nu pas ging Mozilla over tot het aanpakken van de uitbreiding.

In het geval van de Master Filer uitbreiding blijkt dat daar wel een echt Trojaans paard in zit. Deze add-on is door veel minder Firefox-gebruikers gedownload, zo'n 700. "We verontschuldigen ons aan onze gebruikers en de ontwikkelaars van Sothink voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt", zo laat Mozilla in een reactie weten. De Sothink Web Video Downloader is inmiddels weer via de website van Mozilla te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.