image

Google positief over China

maandag 15 februari 2010, 09:13 door Redactie, 4 reacties

Google medeoprichter Sergey Brin is positief dat de zoekmachine, ondanks eerdere dreigingen, gewoon in China blijft. Op 13 januari dreigde de zoekgigant na een cyberaanval met vertrek uit China. Chinese hackers zouden op zoek naar bedrijfsgeheimen het Google netwerk hebben gehackt. Ook de toegenomen censuur zou een reden voor een mogelijk vertrek zijn. "Ik ben een optimist. Ik wil een manier vinden om binnen het Chinese systeem te werken en betere informatie te bieden", aldus Brin tijdens de TED conferentie in Californië. "Ik denk dat veel mensen mij naïef vinden, en dat is misschien waar."

Google vermoedde dat de Chinese overheid achter de aanvallen zat, iets wat China zelf ontkent. Toch maakt dit voor Brin niet zoveel meer uit. "Zelfs als een Chinese overheidsinstantie hier achter zit, zou het mogelijk een deel van het beleid vertegenwoordigen. Ik denk dat daar veel mensen met andere opvattingen zijn. Als je kijkt toen we China in 2006 binnenkwamen, voel ik dat dingen de afgelopen jaren echt verbeterd zijn." Wat betreft de censuur zegt Brin dat zowel Google als de concurrentie steeds minder moesten censureren. Iets wat met de Olympische Spelen van 2008 eindigde. "Sindsdien hebben we veel meer moeten blokkeren."

Winst
Google zou naar eigen zeggen niet in China zijn om geld te verdienen, maar om informatie te verspreiden. "Misschien geloven mensen dit niet, maar rondom alle discussies over het betreden van China, hebben wij ons gericht op wat het beste voor de Chinese mensen is. Het gaat niet om de winst." Brin benadrukte nogmaals dat Google stopt met het censureren van politieke onderwerpen, maar dat het wel akkoord gaat met het blokkeren van porno en andere discutabele content.

Reacties (4)
15-02-2010, 10:23 door Anoniem
"andere discutabele content" = lekker ruim begrip.
15-02-2010, 10:37 door spatieman
Google zou naar eigen zeggen niet in China zijn om geld te verdienen, maar om informatie te verspreiden.

en om informatie te verzamelen voor de NSA mischien ook?
15-02-2010, 12:07 door Anoniem
Google kan ook een proberen om website in eigen systeem toevoegen zoals fastflip.googlelabs en pagina van website inladen die censureren zijn van politieke onderwerpen maar niet helen website blockeren, dus uit website het goed halen wat nuttig is maar website zelf ontoegankelijk is door censor. Een verbetering van het internet door mindel van kopieren van website die eigelijk niet toegankelijk is omdat ze ook politieke onderwerpen aanbied voor europa of vs, maar deze toegankelijk maken door google fastflip.googlelabs!
15-02-2010, 12:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.