Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

De ondersteuning van Amerika onder het bewind van Bush raakt ons nog

17-02-2010, 04:20 door [Account Verwijderd], 12 reacties
Zeg , mensen, die Security.nl al lange tijd een warm hart toedragen, ik heb een vraag naar jullie toe,
Wat vinden jullie van het feit dat onze premier, het Nederlandse Volk, zich een oor heeft laten aan naaien, door de haviken,
in het Witte Huis, te gaan volgen in hun zucht naar Olie en Welvaart..
Wij , ondervinden nu nog steeds de gevolgen van die beslissing.....
Het gaat nl. hierom, 'the law enforment backdoor, is zodanig vergevoerd door indd. ons kleine NL....dat we op een gegeven
ogenblik niet meer zullen weten, wie jood,marrokaan,iranier,hollander, is. Met dank aan TUDelft.
Ik zou het apprecieren om een discussie hierover te voeren op Security.nl. Voor de goede orde wens ik geen reacties te krijgen van lieden die geen academische achtergrond hebben; indien u evenwel van mening bent dat u een positieve bijdrage kan leveren aan de discussie, schroom dan niet om uw reactie te posten.
Peet
Reacties (12)
17-02-2010, 07:49 door Anoniem
Het Nederlandse volk laat zich geen oor aan naaien door de Haviken maar door Balkenende die als een schoothondje achter meneer Amerika aanloopt(je krijgt wat je kiest).De privacy word in rap tempo afgebroken t.b.v. de oorlog tegen het terrorisme.
Verder heb ik geen academische achtergrond,is dat erg?Nog even dit:doe wat aan je schrijfwijze,het ziet er niet uit!

Quikfit

Off Toppic:@Redactie,ik kon niet inloggen ;-(

[admin] Krijg je een bepaalde melding? Met welke browser probeer je in te loggen? Verwijder anders eerst je Security.nl cookies [/admin]
17-02-2010, 08:45 door Anoniem
Data is het nieuwe goud, na olie is data rijk aan oneindig veel mogelijkheden.(lees inkomsten voor overheden & private bedrijven.)

Amerika is uit op onze gegevens, data&informatie is macht.
Na de olie en de instabiele dollar stellen ze hun macht zeker door van een ieder zoveel mogelijk data te verzamelen.
De datadiefstal is inderdaad 'openlijk' begonnen na 9-1-1 en de Nederlandsche regering heeft een onvergeeflijke fout gemaakt om zich niet neutraal op te stellen en blind, dom en ontwetend te storten in een poel des verderfs.

Datamining is een nieuwe bron van inkomsten, met steeds veranderende wetten is daar jaarlijks vele miljoenen mee te verdienen.
Met een 'sleepnet=datamining plus filters' is de bron van inkomsten enorm.

Binnenkort gaat de politie met mobiele (body/data&vingerafdrukken-)scanners de straat op,
Betalen voor vrijheid de nieuwe overheidsnorm , het rekeningrijden en ov + database geeft de overheid een inkijkje in de miljoenen levens van eenieder.
Het meest bizarre is dat wij dit controle-systeem zelf betalen.
U begrijpt :
Het einde van deze oorlog tegen de vrijheden van de burger is nog lang niet in zicht.

Vrijheid? onbetaalbaar ...
17-02-2010, 10:23 door anoniem lafbekje
Ik begrijp de stelling niet.

Gaat het nu over Balkie als schoothond van Bush of over de gevolgen van datamining? En wat heeft de TU met de stelling te maken? Als je vraagt om een academische discussie moet je hem wel goed aftrappen.
17-02-2010, 11:35 door SirDice
En ik maar denken dat als je een discussie op 'academisch' niveau houdt dat men zich dan niet laat leiden door emoties. Wellicht is het beter om je stelling opnieuw te formuleren en kreten als "naaien" en "haviken" achterwege laat. Tevens zou enige structuur in je stelling ook niet misstaan. Het is nu totaal niet duidelijk waar je het over hebt. Het is gewoon een rant zonder begin en einde. Weinig discussie zo.
17-02-2010, 15:03 door Anoniem
Een vraag aan Peet1.

Eerst 2 vragen vooraf.
Kunt U met uw wetenschappelijke expertise aangeven, dat de registratie van burgers naar ras, afkomst, geboorteland en/ of geloof zo belangrijk is, dat dit tot grotere veiligheid voor ons allemaal leidt?
Is er een voorbeeld in de geschiedenis wat die stelling kan onderbouwen?

Mogelijk kan er dan serieus op uw vraag verder worden ingegaan.
17-02-2010, 15:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-02-2010, 19:22 door quikfit
Vandaag,
07:49 door
Anoniem (quikfit)

[admin] Krijg je een bepaalde melding? Met welke browser probeer je in te loggen? Verwijder anders eerst je Security.nl cookies [/admin]

Ik gebruik Mozilla 3.5.5. en de melding was dat de server er te lang over deed om te antwoorden(diverse keren)
Na het posten (anoniem) kreeg ik de zelfde melding ,20 sec. later kreeg ik de melding dat mijn bericht was ontvangen,daarna nog een keer proberen in te loggen en toen was dat succesvol.
18-02-2010, 03:11 door [Account Verwijderd]
Beste lui, vooraleer wens ik jullie te bedanken voor jullie reactie, maar tot een discussie is het niet echt gekomen, merk ik.
Omdat ik aangaf dat er wat mij betreft, liever mensen mensen met een academische achtergrond, moeten reageren, heeft kennelijk kwaad bloed gezet. Het was totaal niet mijn intentie om anderen buiten te sluiten, ik wilde wel een discussie uitlokken die boven het gemiddeld niveau uitstijgt. De vraagstelling is niet academisch en ik heb ook niet aangegeven dat ik een academicus ben (..heer SirDice), en inderdaad niet alleen de academicus kan zijn/haar woordje doen...vandaar dat ik ook naar voren bracht dat een ieder die zich geroepen voelt om een positieve bijdrage te leveren aan deze discussie, het vooral moet doen.
Rest mij nog te reageren op anoniem
Quickfit; "Lief mens indien je mijn leeftijd bereikt (75jr), hoop ik nog dat je kan zien
wat je intypt en je tekst kan positioneren op het beeldscherm.
Wat betreft de Data-mining, you are bloody right, that's it...
Lui, nog een prettige voortzetting van jullie bezigheden
Peet
18-02-2010, 03:20 door [Account Verwijderd]
Over de "law enforcement backdoor heeft nog niemand een zinnig antwoord gegeven...
18-02-2010, 05:57 door quikfit
Door peet1: Over de "law enforcement backdoor heeft nog niemand een zinnig antwoord gegeven...

De law enforcement backdoor is een manier van privacy schending eerste klas,het betekend min of meer dat opsporings-instanties onbeperkt kunnen\willen meekijken zonder al te veel moeite\tijd kwijt zijn aan aanvragen aan bijvoorbeeld Internet Service Providers die ook nog eens verplicht worden om mee te werken en data te bewaren.Met andere woorden ze willen gewoon ten alle tijden toegang hebben tot de privacy van alle klanten van de ISP.

Het is vergelijkbaar met een politie agent die spontaan bij je in de huiskamer staat en even je papierwerk doorsnuffeld.

peet1,respect dat u op uw leeftijd op 't net zit en zich met deze materie bezig houd,ik hoop dat als u 100 bent het nog steeds doet,hieronder nog een link,ga zo werken,brood op de plank enzo.... ;-)

http://news.cnet.com/8301-13578_3-10446503-38.html
18-02-2010, 08:54 door Anoniem
Door anoniem lafbekje: Ik begrijp de stelling niet.

Gaat het nu over Balkie als schoothond van Bush of over de gevolgen van datamining? En wat heeft de TU met de stelling te maken? Als je vraagt om een academische discussie moet je hem wel goed aftrappen.

Ik ook niet, en peet1, je hebt daar nog steeds geen antwoord op gegeven, dus kan ik ook geen zinnig antwoord over de backdoor en TU delft geven ;)
18-02-2010, 16:45 door quikfit
Reactie van 05.57 is 2x geplaatst!? Sorry....en dus weggehaald...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.