image

Google: Buzz onvoldoende getest

woensdag 17 februari 2010, 12:34 door Redactie, 6 reacties

Google heeft erkend dat het sociale netwerkdienst Buzz onvoldoende heeft getest. De BBC kreeg te horen dat de dienst alleen intern door eigen medewerkers was geprobeerd en een uitgebreide test met mensen van buitenaf, was overgeslagen. Iets wat de zoekgigant bij veel andere Google-diensten wel doet. Inmiddels zou het in hoog tempo allerlei aanpassingen doorvoeren. "We hebben Buzz al een tijdje intern bij Google getest. Natuurlijk is de feedback van 20.000 Googlers niet hetzelfde als Gmail-gebruikers met Buzz in het wild laten spelen", zegt Buzz product manager Todd Jackson.

Veel nieuwe diensten worden via het Google Trusted Tester programma getest, een netwerk van vrienden en familie van Google personeel die exclusief toegang krijgen. Bij Buzz werd deze stap overgeslagen. "Als het duidelijk wordt dat mensen vinden dat we niet genoeg hebben gedaan, zullen we aanpassingen maken", aldus Jackson. Hij blijft achter de integratie met Gmail staan. "We wilden Buzz eenvoudig toegankelijk voor mensen maken."

Reacties (6)
17-02-2010, 13:07 door Anoniem
O, handig. Flikker gewoon maar iets naar buiten, dan zullen de gebruikers er wel even gratis de fouten uit halen. Tja, als armlastig bedrijf van een paar miljard kun je ook moeilijk anders. Dat zou Microsoft nou eens moeten flikken, dan was het huis hier te klein.
17-02-2010, 14:30 door Anoniem
Eh... Dat doet Microsoft toch elke keer weer? Of wil je zeggen dat ze de laatste 10 jaar iets gemaakt hebben wat het gewoon deed? Wat dan?
17-02-2010, 19:12 door MrBil
"Google: Buzz onvoldoende getest"
Dachten jullie hieraan, nadat de beveiliging- fout werd gevonden? Of voor het incident?
18-02-2010, 13:12 door Anoniem
Wel "leuk" dat ze vertellen dat ze fouten hebben gemaakt maar hoe kom ik er vanaf?

Wat ik me afvraag als gmail gebruiker: Hoe kan ik mezelf ontbuzzen/afmelden voor buzz? Google en Yahoo geven geen suggestie hoe het kan worden gedaan... Heeft iemand een suggestie hoe ik het uit gmail kan slopen/kan controleren dat het dood blijft?
20-02-2010, 19:46 door spatieman
ondertussen, zijn wel al mijn 32.632 Email adressen van Gmail publiek toegankelijk geworden...
21-02-2010, 20:22 door Anoniem
Door Anoniem: Wel "leuk" dat ze vertellen dat ze fouten hebben gemaakt maar hoe kom ik er vanaf?

Wat ik me afvraag als gmail gebruiker: Hoe kan ik mezelf ontbuzzen/afmelden voor buzz? Google en Yahoo geven geen suggestie hoe het kan worden gedaan... Heeft iemand een suggestie hoe ik het uit gmail kan slopen/kan controleren dat het dood blijft?
Wat dacht je van Settings > Buzz > Disable?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.