image

"Apple Safari onveiligste browser"

woensdag 17 februari 2010, 14:46 door Redactie, 6 reacties

Tijdens de komende Pwn2Own hackerwedstrijd zal het weer Apple Safari zijn die als eerste gekraakt wordt, zo voorspelt de organisatie van het evenement. "Safari zal als eerste gaan", aldus organisator en beveiligingsonderzoeker Aaron Portnoy. Tijdens de CanSecWest conferentie zullen hackers Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Apple Safari aan de tand voelen.

Safari draait als enige op Mac OS X Snow Leopard, terwijl de andere drie browsers op Windows XP, Vista en Windows 7 worden getest. "Safari draait op Snow Leopard, dat niet hetzelfde niveau als Windows 7 heeft." Vorig jaar sneuvelde de browser van Apple ook als eerste, maar moesten ook Internet Explorer en Firefox zich gewonnen geven.

DEP
Beveiligingsonderzoeker Charlie Miller, die twee jaar op rij als eerste Safari hackte, denkt niet dat Apple's browser zo'n eenvoudig doelwit is. "In tegenstelling tot voorgaande jaren, is Safari niet makkelijker te hacken dan de browsers op Windows." De reden hiervoor is dat Mac OS X Snow Leopard ook Data Execution Prevention (DEP) gebruikt. Daarnaast demonstreerde een onderzoeker tijdens de Black Hat hackerconferentie hoe DEP voor Windows browsers is te omzeilen. "Het enige verschil is dat Safari een groter aanvalsoppervlak heeft, en bijvoorbeeld een PDF reader en Flash bevat."

Reacties (6)
17-02-2010, 16:33 door Anoniem
wat is dit voor een titel... door de uitspraak van iemand wordt er gelijk vanuitgegaan dat het waar is terwijl een deskundige dit nog ontkracht ook... en met niveau bedoelen ze dan dat het boeiend is om te hacken vanwege slordigheidjes of niveau van het feit dat snow leopard stukken steviger is als systeem? vind het allemaal maar een beetje vreemd hoor zo'n uitspraak, ik ben al jaren mac en windows gebruiker en heb nog nooit zo veel problemen met hacks op windows gehad, terwijl op mijn mac het nog nooit wat heeft uitgehaald (en ik download toch tonnen rotzooi op dat ding)
17-02-2010, 16:52 door Anoniem
Het gaat mij er niet om, van welk hacker een van deze webbrowser kan hacken!
Maar of er ook handje vol hacker zijn die allemaal het zelfde kunnen doen met die ene webbrowser.

Welke webbrowser is het veiligst combinatie met het bestuuringsysteem.
Als bijvoorbeeld Safari onder Windows een zelfmoord poging is waarom zou je dan
niet beter aan doen om firefox teinstalleren of naar de winkel gaan on een apple Mac kopen met Safari.

Dit zelfde geld ook voor Windows XP Service Pack 3 met Internet Explorer 8.
Hoe grootte is de kans dat een hacker een achterdeur weet tevinden in Windows XP en
heb je met Windows Vista daar geen last van. Je kan bestuuringsysteem vergelijken waarop de webbrowser
is gebouwen, als je bestuuringsysteem lek is zelfde als huis op zand gaat bouwen dan stevig op de rots, !
17-02-2010, 20:38 door Anoniem
Wat een waardeloos artikel. Dus Safari "zal wel weer ....". XP en Vista hebben dus hetzelfde niveau als als W7 en door DEP is het nu een stuk veiliger? Volgens mij heeft het IE lek wel anders aangetoond.
18-02-2010, 13:28 door brol14
Een artikel dat inderdaad echt waardeloos is, sinds 6 maanden een Mac aangeschaft en al heel wat troep binnen gehaald via Safari en nog geen enkel probleem gehad en de zelfde troep ook binnen gehaald met een laptop met daarop Vista en IE8 en heel het systeem was besmet met beestjes. Nu gaan ze beweren en al eerder ook, dat Safari rot is. Leven Safari een goede browser en beter dan IE8. Mijn mening.
19-02-2010, 15:30 door cjkos
Door brol14: Een artikel dat inderdaad echt waardeloos is, sinds 6 maanden een Mac aangeschaft en al heel wat troep binnen gehaald via Safari en nog geen enkel probleem gehad en de zelfde troep ook binnen gehaald met een laptop met daarop Vista en IE8 en heel het systeem was besmet met beestjes. Nu gaan ze beweren en al eerder ook, dat Safari rot is. Leven Safari een goede browser en beter dan IE8. Mijn mening.

Niet Safari, maar je MAC OS is het goede gedeelte hier. Safari op een Windows zou dus rampzalig zijn.
23-03-2010, 20:15 door Anoniem
Door cjkos:
Niet Safari, maar je MAC OS is het goede gedeelte hier. Safari op een Windows zou dus rampzalig zijn.

Als je goed gelezen had, ging het hier over Safari op OS X Snow Leopard en niet op Windhoos.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.