Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe een IP-adres te beveiligen?

18-02-2010, 15:21 door Essie73, 10 reacties
ik heb een probleem
ik kreeg een mail van mijn provider dat er spam word verstuurd vanaf mijn ip adres en loop nu kans dat mijn internet word afgesloten door dit
hoe kan ik dit beveiligen
Reacties (10)
18-02-2010, 15:29 door Anoniem
Was de mededeling 'er wordt spam verstuurd en doe er wat an anders word je afgesloten' de enige mededeling in die e-mail ? maw: post dat bericht eens integraal, dan kunnen wij er wellicht wat clues uithalen. Je bent op deze manier net zo summier als de medeling van je provider ons doet laten geloven.

Daarnaast neem ik aan dat je je computer(s) echt schoon zijn van troep. Ik raad housecall van trendmicro aan om dit met een andere dan je gebruikelijke virusscanner voor de zekerheid te controleren.
18-02-2010, 15:37 door Anoniem
Het gaat hierbij er niet om dat je 'je IP adres beveiligt', maar het gaat erom dat er malware op je computer staat, waardoor je PC spamberichten verstuurd. Ik raad je aan om je computer eens goed te scannen met antivirus en antispyware software. Ook moet de software eerst m.b.v. de update functie worden voorzien van de laatste signature files mocht dit nog niet gedaan zijn.

Indien je geen antivirus/antispyware hebt, dan kan je deze gratis downloaden op www.download.com (i.e. avira of avast als virusscanner, adaware als spyware scanner). Mocht dit allemaal niet helpen, dan verhelpt een herinstallatie van je systeem de problemen.

Overigens vind ik providers erg gemakzuchtig. Ze nemen weinig verantwoordelijkheid voor het probleem, ze verschaffen geen inhoudelijke informatie, en leggen de verantwoording bij de klant. Men zou op zijn minst naast het dreigement om je af te sluiten soortgelijke adviezen kunnen geven.
18-02-2010, 15:37 door SirDice
Rigoureus en goed.. Backup je data, formatteer je hardeschijf en installeer windows opnieuw. Vergeet daarna ook niet om alle updates te installeren.

Langdurig en de mogelijkheid dat je het niet weg krijgt: installeer een fatsoenlijke virusscanner en scan je PC.

Je kunt je ip adres niet echt beveiligen, je moet je computer beveiligen en zorgen dat die foute software (aka malware) van je PC verdwijnt.
18-02-2010, 16:48 door Anoniem
Hopelijk heb je een goede backup ;;;;
18-02-2010, 17:02 door Anoniem
Indien je een wireless router hebt beveilig die dan ook, mss zit er nog iemand anders op je connectie
20-02-2010, 22:16 door Anoniem
Ik heb wel eens gehoord dat isp poort 25 dicht zetten, misschien is dit ook een extra optie
22-02-2010, 11:56 door Anoniem
wees blij dat je eerst een waarschuwing kreeg

xs4all zet er gelijk een filter op
slechte zaak vind ik ze kunnen op zn minst contact met je opnemen

maar idd Rigoureus en goed.. Backup je data, formatteer je hardeschijf en installeer windows opnieuw

bij mij was het gebruik van de volgende programma`s voldoende
Avira Antivir: <http://www.free-av.com>
Malwarebytes Anti-Malware: <http://www.malwarebytes.org/mbam.php>
McAfee Stinger: <http://vil.nai.com/vil/stinger/>
wel in veilige modus uitvoeren !
22-02-2010, 12:41 door Anoniem
Het best is wat je kan doen, je internet gedrach veranderen. Je kan ook met legaal software je pc infecteren door bijlagens in email teopenen. Koop een nieuw harddisk, en installeer legaal software, gooi je illegaal collectie CD weg als denkt daar op zit. Neem een nieuw email account, laat je oude email account ongebruikt, voortaan open geen bijlagens meer en download niet meer van onbetrouwbaren websites. Controleer een website eerst met safeweb.norton.comen en siteadvisor.com Verder zou ik je aanraden je pc tevoerzien met een wachtwoord en schakel gast account in voor (als je pc deeld met anderen gebruiker)! Schakel download vooral allen zekerheid zodat je niet weer opnieuw besmet pc krijgt.

Zorg er voor dat jij niet je wifi router deeld met andere, dan kan je buurman of iemand anders in de buurt onder jou router werken. Haal de anternen van de wifi router af, schakel je wireless internet uit, koop een LAN kabel en ga internet via LAN Ethernet kaart. Of zorg dat je wifi singaal beveiligt is met WP2 .Het kan ook wezen dat jij onbeveiligt internet.
22-02-2010, 14:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-02-2010, 16:01 door Anoniem
Uiteraard is het verstandigste om goed te controleren of jouw machine(s) niets raars doen. Je zou als eerste noodverbandje een firewall regel op de machine(s) kunnen aanmaken die verkeer naar poort 25 tegenhoud. Het liefst zo dat hij je ook op de hoogte stelt wanneer iets of iemand dat stiekem toch probeert.
Verder sluit ik mij aan bij de anderen. Scannen, scannen en nog eens scannen.
Ook de backup bestanden die je natuurlijk allang hebt gemaakt.

Toch??

Cheers,
IJs
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.