image

Aangeboden Zeus broncode 75.000 euro waard

zondag 6 februari 2011, 15:30 door Redactie, 7 reacties

De broncode van de beruchte Zeus Trojan wordt op internet aangeboden, maar geïnteresseerden moeten een goed gevulde portemonnee meenemen. Vorig jaar liet de maker van Zeus nog weten dat hij met pensioen ging, en zijn creatie aan een concurrerende ontwikkelaar gaf, namelijk de auteur van de SpyEye Trojan. Onlangs verscheen de eerste hybride combinatie van beide Trojaanse paarden.

Het lijkt erop dat ook een derde persoon de broncode in bezit heeft. Op een ondergronds forum wordt de broncode van de laatste Zeus-versie aan de hoogste bieder aangeboden. De verkoper noemt geen prijs, maar een Zeus-licentie voor de volledige versie kost zo'n 7.500 euro. De broncode zou volgens beveiligingsonderzoeker Aviv Raff het tienvoudige waard zijn, aangezien het de koper in staat stelt om nieuwe licenties uit te geven en de malware verder te ontwikkelen.

Om zo min mogelijk sporen achter te laten verloopt een eventuele betaling via Liberty Reserve en fungeert het forum als escrow-dienst. "Neem geen contact met me op tenzij je een behoorlijke hoeveelheid geld bij LR hebt", aldus de aanbieder met het alias 'nem'.

Reacties (7)
06-02-2011, 16:40 door Syzygy
De overdracht van het geld kan eventueel ook via mij !!
06-02-2011, 17:57 door Anoniem
Ik snap werkelijk niet dat dit allemaal maar zo kan. Blijkbaar zit de FBI gewoon te slapen !
07-02-2011, 02:02 door Anoniem
iemand al een torrent linkie? :D
07-02-2011, 03:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap werkelijk niet dat dit allemaal maar zo kan. Blijkbaar zit de FBI gewoon te slapen !

Waarom ? Zelfs jij kan aan de source komen :) Vraag een rus op *.su domein of hij het kan bewijzen via teamviewer, daarna kan je het lekker kopieren.

De source is niet strafbaar, het gaat erom dat ze het misbruiken en pc's infecteren om ongeauthoriseerd bank transacties te verrichten. Dat is wel strafbaar.

Als je het wil analyseren dan mag dat gewoon. En nee ik heb het niet en het intresseert me ook niet trouwens de source van 1.4 is wel gewoon geleakt , ik denk dat de skids het hebben gewijzigd naar 2.0.8.9 ;)

De kans dat je wordt opgelicht is heeeeeel groot
07-02-2011, 07:19 door WhizzMan
Door Syzygy: De overdracht van het geld kan eventueel ook via mij !!
Veel plezier met Bubba.
07-02-2011, 08:19 door Syzygy
Door WhizzMan:
Door Syzygy: De overdracht van het geld kan eventueel ook via mij !!
Veel plezier met Bubba.
Ik zal het doen, je zal hem wel missen hè ? ;-)
05-04-2011, 12:50 door Prlzwitsnovski
Door Anoniem: De source is niet strafbaar, het gaat erom dat ze het misbruiken en pc's infecteren om ongeauthoriseerd bank transacties te verrichten. Dat is wel strafbaar.

In Nederland is het in bezit hebben van software met als hoofddoel het plegen van computervredebreuk strafbaar.
Zeus dus ook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.