image

Microsoft trekt aanklacht tegen klokkenluidersite in

vrijdag 26 februari 2010, 09:49 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft de aanklacht tegen Cryptome.org ingetrokken, waardoor de klokkenluidersite na een korte periode van afwezigheid weer online is. De softwaregigant liet de website na publicatie van het Microsoft Global Criminal Compliance Handbook uit de lucht halen. Het 22 pagina's tellende document is alleen voor politie en inlichtingendiensten ontwikkeld, en geeft een overzicht van Microsoft's online diensten, welke informatie het verzamelt en hoe lang het die bewaart. De handleiding beschrijft ook hoe instanties dagvaardingen moeten indienen en hoe ze de verstrekte gegevens moeten interpreteren.

Cryptome.org weigerde het verzoek van Microsoft om het document te verwijderen, waarop de advocaten de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) gebruikten om de klokkenluidersite de mond te snoeren. Gisterenavond veranderde Microsoft van standpunt en trok de aanklacht in. "In dit geval hebben we niet gevraagd om de website offline te halen, alleen dat het auteursrechtelijk beschermde Microsoft materiaal verwijderd zou worden. We hebben gevraagd de website te herstellen en willen niet meer dat de documenten verwijderd worden", aldus een woordvoerder.

Inmiddels is ook de volledige e-mailconversatie tussen Cryptome, Microsoft en hostingprovider Network Solutions online verschenen, waarin de softwaregigant nogmaals duidelijk maakt dat het de website niet uit de lucht wilde halen.

Reacties (2)
26-02-2010, 11:05 door Anoniem
Ze kregen bij MS snel door dat de veroorzaakte ophef dit document alleen maar sneller verspreide. Normaal gesproken had het The Pirate Bay nooit gehaald.
27-02-2010, 16:34 door spatieman
helaas MS.
ik heb het gewraakte document ook al...
oh wacht, iedereen die internet heeft, zal het wel al hebben..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.