image

Meer dan 100 bedrijven slachtoffer Google-hackers

zaterdag 27 februari 2010, 12:59 door Redactie, 3 reacties

De hackers die bij Google wisten in te breken, hebben meer dan honderd bedrijven aangevallen, dat zegt een Amerikaans beveiligingsbedrijf. De onthulling komt na de ontdekking van 68 nieuwe command & controle (C&C) servers waarmee de aanvallers de gehackte machines bestuurden. 34 bedrijven waren al na de analyse van de ene C&C server ontdekt die bij de aanval tegen Google werd ingezet. Het aantal gehackte bedrijven kan daardoor makkelijk boven de honderd bedrijven uitkomen, aldus Alex Stamos van Isec Partners. Het bedrijf erkent dat het lastig is om met zekerheid te zeggen of er een verband tussen de aanval op Google en de overige bedrijven is.

De lijst met gehackte bedrijven zou echter nog altijd groeien, merkt Stamos op. Volgens de expert is de Aurora-malware waarmee Google werd gehackt, al zeker 18 maanden in gebruik. Pas na de aanval op de zoekgigant kwam de beveiligingsindustrie achter het bestaan ervan. Ook Intel, Adobe en Symantec zouden doelwit van de aanvallers zijn geweest, die de aanval vanaf Chinese IP-adressen uitvoerden.

Reacties (3)
27-02-2010, 16:15 door spatieman
stoute jongens die chinezen.
27-02-2010, 19:55 door Anoniem
Applaus voor het stockphoto-plaatje van de man in bivakmuts met zijn laptop, het meest debiele plaatje dat je maar kunt verzinnen bij het woord 'hacker'. Precies hetzelfde plaatje heeft overigens het afgelopen jaar prominent op de cover van de dodeboom-uitgaven CHIP en Computer Idee gestaan, maar ook in talloze andere goedkope prutmedia. Leve Google Images...
28-02-2010, 15:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.