image

Top 20 privacyvriendelijke bedrijven

zaterdag 27 februari 2010, 14:12 door Redactie, 10 reacties

American Express is net als vorig jaar het meest privacyvriendelijke bedrijf van Amerika, zo blijkt uit onderzoek van het Ponemon Instituut. Grote verliezer werd Facebook, terwijl Google de top 20 binnenstormde en op een dertiende plek uitkwam. "2009 was een tumultueus jaar voor privacy, zo als de val van Facebook uit de top twintig laat zien", zegt voorzitter en oprichter Larry Ponemon. Facebook kreeg wegens het aanpassen van de standaard privacy-instellingen felle kritiek te verduren. "Facebook krijgt veel aandacht, omdat ze op een zichtbare manier de privacy hebben willen innoveren, en hoewel ze hier vorig jaar voor beloond werden, waren consumenten dit jaar minder aardig voor ze, wat aantoont hoe belangrijk privacybescherming voor een merk is."

De kleine zevenduizend Amerikanen die aan het onderzoek meededen werden gevraagd welk merk ze het meest vertrouwen. IBM staat op de tweede plaats voor Johnson en Johnson. Naast IBM staan ook IT-giganten Apple, Dell, Yahoo en Google in top 20, maar ontbreekt Microsoft in het overzicht. Van de bedrijven die vorig jaar in de top 20 stonden, wisten naast Facebook ook AOL en eLoan dit keer niet voldoende stemmen voor zich te winnen. Hieronder het volledige overzicht:

Reacties (10)
27-02-2010, 14:57 door Eerde
Leuk om Google op plaats 13 te zien ;)
27-02-2010, 15:00 door Anoniem
Amazon staat vrij hoog terwijl ze de aankoopgeschiedenis niet eens kunnen of willen verwijderen. Geldt overigens ook voor Bol. Dat terwijl e-Bay deze gegevens na 3 maanden wist.
27-02-2010, 15:17 door Rene V
Ironisch om te zien dat mensen qua priacy op IBM vertrouwen. Dit is een bedrijf die de Hollerith machine ontwikkelde en gebruikte om de joden te catelogiseren tijdens W.O 2 en die ook verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de VeriChip. (RFID chip)
27-02-2010, 22:28 door Anoniem
Die kleine 7000 amerikanen zijn wel erg naïf....
28-02-2010, 08:49 door sjonniev
Hoe vertrouwd. Geen enkel bedrijf op de lijst dat ik vertrouw...
28-02-2010, 12:48 door ej__
Door sjonniev: Hoe vertrouwd. Geen enkel bedrijf op de lijst dat ik vertrouw...

Dat is nog steeds naief. ;-) Ik vertrouw geen enkel bedrijf.

EJ
28-02-2010, 14:15 door Anoniem
Door Eerde: Leuk om Google op plaats 13 te zien ;)
Ja, ze zijn ook zo veilig, toch? Voor mij is het meteen een nutteloze tabel. Google heeft het nou ook al op diverse plaatsen aan de stok met "Europa", dus laten we maar even wachten met positief over Google te zijn. Overigens, waar haal jij toch al die oogkleppen vandaan?
01-03-2010, 08:12 door Anoniem
Door René V: Ironisch om te zien dat mensen qua priacy op IBM vertrouwen. Dit is een bedrijf die de Hollerith machine ontwikkelde en gebruikte om de joden te catelogiseren tijdens W.O 2 en die ook verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de VeriChip. (RFID chip)
Dit alles heeft niets te maken met privacy bij IBM. Van nature is techniek neutraal. Het gaat om de toepassing van de techniek die maakt of deze 'evil' is of niet.
Verder houden de Amerikanen er volgens NL-normen een vreemd moraal op na met betrekking tot privacy.
01-03-2010, 12:58 door Anoniem
Door René V: Ironisch om te zien dat mensen qua priacy op IBM vertrouwen. Dit is een bedrijf die de Hollerith machine ontwikkelde en gebruikte om de joden te catelogiseren tijdens W.O 2 en die ook verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de VeriChip. (RFID chip)

Inderdaad, ik zou het alleen net iets anders stellen:

Dit is een bedrijf die de Hollerith machine ontwikkelde en gebruikte om Nederlanders te catelogiseren.....Opzich niets mis mee. Het probleem alleen is dat ze dit systeem zonder al te veel tegenspraak aan de nazies hebben overhandigd waardoor zij een selectie konden doen op afkomst.

@Ano-08:12 Dit alles heeft dus zeker wel te maken met privacy.
02-03-2010, 21:26 door Anoniem
Dit onderzoek geeft helemaal niet aan hoe pricacyvriendelijk die bedrijven zijn, maar hoe privacyvriendelijk mensen denken dat ze zijn. Dat zegt meer over hoe goed een bedrijf is in het opbouwen van een imago dan over de kwaliteit van de omgang met privacygevoelige gegevens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.