Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Juridische aansprakelijk website hosting nl taal

02-03-2010, 18:27 door dewanand, 21 reacties
hallo,

Ik zit met een probleem over de juridische aansprakelijkheid van mijn website, met een .com domein bij een hosting company in Amerika. Ik publiceer politiek incorrecte en gevoelige teksten en ben bang voor vervolging door de Nederlandse justitie. Kan de Nederlandse justitie mij zomaar vervolgen, terwijl mijn site in Amerika gehost is en onder Amerikaans recht valt. Ik zelf woon in Nederland en ben ook zo geregistreerd als domeinhouder. Heb al eerder last gehad van Justitie en officier van Justitie stuurde mij aangetekend een waarschuwing wegens discriminatie.

wie kan mij hiermee helpen.

alvast bedankt

dewanand
Reacties (21)
02-03-2010, 20:22 door ej__
Vrijheid van meningsuiting betekent ook een verantwoordelijkheid voor je geuite meningen! Als je politiek incorrecte en gevoelige teksten publiceert dien je ook de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen.

Arnout Engelfriet kan je ongetwijfeld exact vertellen wat de gevolgen kunnen zijn, maar mijn gevoel zegt me dat je in Nederland te vervolgen bent, jij bent immers degene die de uitingen doet, en blijkbaar traceerbaar als domeinnaam houder.

Er bestaat ook nog zoiets als ethiek. Ik vind dat mensen die iets roepen wat tegen de wet is, daarop aanspreekbaar zijn.

EJ
02-03-2010, 21:07 door Anoniem
Als je iets over de joden heb geplaatst ben je de lul jongen.. kan je alvast je deur openhouden, voorkom je dat ze je deur kapot intrappen.. zie je wel over 4 jaartjes wegens het overtreden van de grond wet. Lang leve .........
02-03-2010, 21:08 door Anoniem
Als je een strafbare feit pleegt in een andere land ben je een CRIMINEEL
03-03-2010, 10:21 door Anoniem
Ik denk dat je wel degelijk vervolgt kunt worden, zeker als je woonachtig bent in Nederland en de website duidelijk op Nederland gericht is. Brein kan ook de eigenaren van Pirate bay vervolgen, terwijl dit niet eens Nederlanders zijn, deze host niet ( speciaal ) op Nederland is gericht en niet in Nederland gehost wordt.
10-03-2010, 22:38 door Anoniem
Ik hoop dat ze je snel en hard aanpakken.
11-03-2010, 12:12 door Anoniem
Als je al bang bent voor vervolging ben je je dus bewust dat je iets fout doet.
Wanneer je iets fout doet is het alleen maar goed wanneer je vervolgt wordt.
Kortom, kap ermee of geef je aan, maar hou je aan ethiek en beperk je tot de vrijheid van meningsuiting.
11-03-2010, 13:13 door Erwtensoep
Iedereen neemt hier echt al van alles aan terwijl je niet weet waarover de site gaat, en dat hij/zij bang is voor vervolging zegt nog niet dat het ook strafbaar is of etisch niet kan, kijk bijv maar naar Cryptome of Wikileaks, die publicaties kan je zeker gevoelig noemen en soms misschien ook wel politiek incorrect. Nu zeg ik niet dat het een goede site is ofzo, want ik weet ook niet waar die over gaat, maar iedereen trekt hier wel heel snel conclusies.
11-03-2010, 14:49 door SirDice
Ik kan en mag het er niet mee eens zijn maar dat betekent nog niet dat jij niet het recht hebt om jouw mening te uiten. Met discriminerende uitlating moet je echter voorzichting zijn. De kans is vrij groot dat je over de grens gaat en in dat geval gaat de "vrijheid van meningsuiting" niet meer op en ben je, wettelijk gezien, strafbaar bezig.

Je kunt natuurlijk ook gewoon politiek correcte kritiek uiten. Dat is gewoon toegestaan.
11-03-2010, 14:52 door SirDice
Door Anoniem: Ik denk dat je wel degelijk vervolgt kunt worden, zeker als je woonachtig bent in Nederland en de website duidelijk op Nederland gericht is. Brein kan ook de eigenaren van Pirate bay vervolgen, terwijl dit niet eens Nederlanders zijn, deze host niet ( speciaal ) op Nederland is gericht en niet in Nederland gehost wordt.
Vergeet niet dat wat BREIN deed civielrechtelijk is. Discriminatie valt onder strafrecht.
11-03-2010, 15:13 door Anoniem
"Vergeet niet dat wat BREIN deed civielrechtelijk is. Discriminatie valt onder strafrecht. "

Dat wil niet zeggen dat je strafrechtelijk niet aansprakelijk bent voor uitlatingen die je vanaf Nederlands grondgebied doet op een website. Het enige verschil is dat het verwijderen van het materiaal lastiger is, alsmede het achterhalen van gebruikers.

Indien je niet aansprakelijk zou zijn voor handelingen op internet m.b.t. systemen buiten Nederlands grondgebied, dan zou je ook straffeloos buitenlandse websites kunnen hacken om maar een voorbeeld te noemen. Het identificeren is niet zo heel erg moelijk; zo verwijst de website van Dewanand in de whois informatie naar zijn persoon en huisadres. Dat het een .com domein is, is daarbij weinig relevant.
12-03-2010, 07:33 door Anoniem
Door Erwtensoep: Iedereen neemt hier echt al van alles aan terwijl je niet weet waarover de site gaat,

Kwestie van even googlen...
12-03-2010, 09:32 door Jeroendew
Ik hoop niet dat de website jouwnickname.com van jou is maar if so dan kun je zelf wel beseffen dat a) het publiceren van een boek waarvan nog steeds auteursrechten zijn strafbaar is. b) een van de boeken die je online hebt gezet zwaar beladen is in NL.

Als je dit soort uitspraken doet :

Maar mijn carriere gaat komende jaren verder. Nederland moet in de toekomst een Hindoeland worden. Reeds nu al is 30 procent van de blanke Hollanders al bekeerd tot het hindoeisme

kun je er op wachten dat je jezelf in de kijker werpt.
02-02-2012, 13:23 door Anoniem
Als de website jouwnaam.com van jouw is dan kan dit worden opgemerkt als haatzaaiend. Mocht jij als doel hebben om iedereen behalve jouw aanhangers omver te werpen of kwaad aan te doen dan kan je uiteraard problemen krijgen met justitie. Dan maakt het niet uit welke extensie je gebruikt dus .nl .com .eu etc.
02-02-2012, 14:06 door SirDice
Deze thread is twee jaar oud!
02-02-2012, 14:16 door Ilja. _V V
Door SirDice: Deze thread is twee jaar oud!

Ik zat ook al te denken, die meneer heeft zoiets een paar jaar geleden toch ook gepost?

Haha..!
02-02-2012, 23:40 door Anoniem
Door SirDice: Deze thread is twee jaar oud!

Nee, meneer dewanand is weer ontslagen uit z'n inrichting.

(gek genoeg geen grapje..)
03-02-2012, 00:08 door burne_
Sinds 2000 probeert meneer Sieg Heil Hindu!-dewanand de mensheid te overtuigen van de raciale superioriteit van het bruine vel.

Al is de racist nog zo snel, archive.org achterhaalt haar (hem?)(*) wel: http://web.archive.org/web/20040202023145/http://www.dewanand.nl/index.htm

Pentobarbital, schoon gesteven dwangbuisje. Niet aan de hand mensen, gewoon doorlopen.


(*) Ook een mannelijk natuurlijk persoon is taalkundig vrouwelijk. Geef de schuld maar aan Napoleon. Die verdient het.
03-02-2012, 00:43 door rodin
Die site heeft naast een hoop onzin, ook wat nuttige energie tips: http://dewanand.com/wfor1290.htm. Daar moest ik even om lachen.
03-02-2012, 00:49 door burne_
Door rodin: Die site heeft naast een hoop onzin, ook wat nuttige energie tips: http://dewanand.com/wfor1290.htm. Daar moest ik even om lachen.
Terecht :)
03-02-2012, 11:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-02-2012, 08:16 door Anoniem
Dat klinkt helemaal niet ongeloofwaardig. Hoewel Amerika volgens mij de laatste tijd voor een deel
de oorzaak is van de beperking van onze vrijheden.
Overigens denk ik dat je in Amerika iets uithaalt waar men niet zo blij mee is dat je ook
links of rechtsom uit bed wordt gelicht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.