image

Microsoft patcht acht lekken in Windows en Office

vrijdag 5 maart 2010, 09:26 door Redactie, 4 reacties

Microsoft zal aanstaande dinsdag acht beveiligingslekken in Windows en Office patchen, maar het F1 zero-day lek wordt overgeslagen. In totaal gaat het om twee "Important" updates voor acht kwetsbaarheden. Microsoft hanteert drie niveaus voor het beoordelen van de ernst van kwetsbaarheden: Low, Important en Critical. In geval van Important kan een aanvaller willekeurige code uitvoeren en zo het systeem overnemen. Dit is ook bij Critical het geval, alleen is er dan geen tot minder interactie van de gebruiker vereist.

Voor het maandag ontdekte zero-day lek in Windows 2000, Windows XP en Server 2003 had de softwaregigant nog geen tijd om een patch te ontwikkelen. Via dit lek kan een aanvaller code uitvoeren als de gebruiker als reactie op een pop-up op F1 drukt. Microsoft is nog niet van misbruik op de hoogte en heeft verschillende aanbevelingen als tijdelijke oplossing gedaan, zoals het niet op F1 drukken als een website hier om vraagt.

Ondersteuning
Microsoft blijft gebruikers van Windows XP Service Pack 2 waarschuwen dat de ondersteuning van het besturingssysteem op 13 juli stopt. "Veel klanten gebruiken nog deze versie, dus we raden aan om zo snel als mogelijknaar Service Pack 3 of Windows 7 te upgraden", zegt Security Communications Manager Jerry Bryant. Ook de uitgebreide ondersteuning van Windows 2000 zal op deze datum eindigen, wat betekent dat er geen enkele update meer voor het tien jaar oude OS komt. Als laatste waarschuwt Bryant dat de ondersteuning van Windows Vista RTM op 13 april van dit jaar stopt.

Reacties (4)
05-03-2010, 10:01 door Anoniem
US F1 heeft zich daarom ook al teruggetrokken uit competitie.....
05-03-2010, 10:40 door ej__
Door Anoniem: US F1 heeft zich daarom ook al teruggetrokken uit competitie.....

*proest* Niet meer doen terwijl ik zit te eten... :D

EJ
05-03-2010, 11:28 door Jachra
Door Anoniem: US F1 heeft zich daarom ook al teruggetrokken uit competitie.....

Goede humor... :-)
05-03-2010, 12:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.