image

China gaat Google-hackers straffen

maandag 8 maart 2010, 09:11 door Redactie, 5 reacties

China heeft beloofd de hackers die Google aanvielen te straffen als hiervoor bewijs is, maar heeft nog geen aangifte van de zoekgigant ontvangen. In januari dreigde Google na een omvangrijke cyberaanval en de toegenomen censuur om China te verlaten, iets waar het inmiddels is op teruggekomen. Toch is er nooit aangifte bij het Ministerie van Industrie en Informatie Technologie gedaan, aldus vice-minister Miao Wei. Ook heeft de zoekgigant nooit aan de Chinese regering laten weten dat het van plan was om te vertrekken of dat het wilde onderhandelen.

"Als Google bewijs heeft dat de aanvallen van China komen, dan zal de Chinese overheid het bewijs graag tegemoet zien en de daders volgens de wet straffen", vervolgde Miao. "We hebben nooit hackingaanvallen gesteund, omdat China ook het slachtoffer hiervan is." De vice-minister maakte ook een opmerking dat als Google zich aan de Chinese wet houdt, het geen probleem is om te blijven.

Reacties (5)
08-03-2010, 09:47 door Anoniem
Straf:
1000 uur taakstraf bij de Offensieve afdeling van China Cyberwarfare..
08-03-2010, 09:52 door Anoniem
Wat een doorzichtige zet. China wil zoveel mogelijk bewijs van Google hebben om zo te kunnen zien in hoeverre Google in staat is de aanvallen te bewijzen. Uiteindelijk bestaat sluitend bewijs niet (zelfs al zou dat theoretisch bestaan, dan wijst het in het meest gunstige geval naar een computer, en niet naar een persoon), dus China zal vervolgens de aanklachten als niet sluitend bewijs naast zich neerleggen, maar heeft ondertussen wel bergen met info waar de attackers in de toekomst op moeten letten. Met die info kunnen ze proberen hun aanvallen nog meer in "stealth-mode" uit te voeren.

Groeten,
Hopsa
08-03-2010, 10:21 door Anoniem
"China gaat Google-hackers straffen"

Hilarisch! Door ze een contract aan te bieden of wat?

Way
08-03-2010, 16:14 door spatieman
ik geloof dat ze die inderdaad gaan inhuren, kuch, nouja, verplicht voor moa of hoe die gast ook heet te werken.
alles uit naam van het vaderland en de vijanden van de staat.
10-03-2010, 15:04 door Anoniem
Zal wel allemaal schijn zijn voor de buitenwereld.
Zogenaamd straffen terwijl ze die hackers zelf inhuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.