image

Hotel maandenlang doelwit van hackers

maandag 8 maart 2010, 13:12 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans hotel is acht maanden lang gehackt geweest, zonder dat iemand het door had. Aanvallers zouden tussen april en december vorig jaar toegang tot verschillende systemen van het Westin Bonaventure Hotel & Suites in Los Angeles hebben gehad. Alleen gasten die met een creditcard betaalden zijn volgens het hotel mogelijk slachtoffer geworden. Wat de aanvallers precies hebben gestolen, als er al iets is buitgemaakt, is onduidelijk. Volgens het hotel gaat het mogelijk om creditcardnummers, verloopdata en namen. Alleen klanten die bij de vier restaurants dineerden en de valet parking gebruikten moeten hun afschriften controleren.

Nicholas Percoco van Trustwave laat weten dat hotels inmiddels voor de meeste beveiligingsincidenten verantwoordelijk zijn. Hotels zijn een geliefd doelwit voor hackers, omdat de beveiliging van de systemen vaak te wensen overlaat en de beheerders niet zo waakzaam zijn. Gemiddeld ontdekt een gehackt hotel pas na vijf maanden dat het is aangevallen. Het hotel in kwestie gaat de beveiliging van de systemen evalueren.

Reacties (1)
23-03-2010, 13:48 door Anoniem
Wat de aanvallers precies hebben gestolen, als er al iets is buitgemaakt, is onduidelijk.

Ik vraag me af of het bovenstaande echt onduidelijk is als er alleen gasten slachtoffer zijn geworden die met een creditcard hebben betaald.

Het gebeurt wel eens dat hotelmedewerkers of eigenaren betaald worden om bankinformatie van klanten door te spelen aan hackers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.