image

Politie zet Burgernet in tegen skimmers

maandag 8 maart 2010, 15:57 door Redactie, 7 reacties

De Friese politie heeft vorige week 2436 burgers gevraagd om mee te helpen met opsporen van twee skimmers die eerder bij een tankstation waren waargenomen. De oproep maakte onderdeel uit van Burgernet, een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Zodra de politie een Burgernetactie start, krijgen deelnemers een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS, om naar een verdacht persoon of voertuig uit te kijken.

Dit keer zocht de politie naar een rode Opel Astra met een wit/zwart kentekenplaat met de letters/cijfers D919P. De auto was mogelijk betrokken bij skimming bij een tankstation. Een oplettende klant sloeg alarm nadat hij de pinautomaat bij de pomp niet vertrouwde. Op beelden van het tankstation was te zien dat eerder die avond twee personen in een rode Opel Astra zich verdacht gedroegen bij diezelfde pomp en later ook weer bij de pomp terugkwamen. Hierop werd besloten een Burgernetactie op te starten, maar tevergeefs. De auto werd niet meer aangetroffen.

Reacties (7)
08-03-2010, 21:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2010, 00:12 door Anoniem
Zou het een idee kunnen zijn eerst eens af te wachten wat het resultaat is voordat er op typisch Nederlandse zeikwijze over wordt gezemeld? Er wordt op dit forum over werkelijk ieder initiatief van de regering/politiek om de veilgheid te verbeteren gezeken... Tjonge wat een 'beroepsgroep'...
09-03-2010, 07:39 door fd0
Het mag allemaal niets meer kosten van de minister van BZK dus ook politietaken (van origine) komen opeens bij de burger neer en wordt om hulp gevraagd.

vreemd...
09-03-2010, 08:14 door U4iA
@fd0: Wat een zuurpruim ben jij zeg. Burgernet is een goed initiatief, zo zijn bij ons al diverse kinderen vrij snel terug gevonden, (roof) overvallers, vandalisten en aanranders opgepakt dankzij de hulp van burgers die toevallig iets gezien hebben. Er wordt hierdoor meer opgelost dan voorheen en dat is toch wat we uiteindelijk willen...

Als ze hiermee in Friesland skimmers willen gaan aanpakken lijkt me dat een goed idee, je weet nooit wat iemand toevallig heeft gezien maar dacht dat het niet relevant of noemenswaardig was.
09-03-2010, 08:59 door Anoniem
Beter Idee:
Controleer voor het opengaan van de zaak of er een 2e leeskop is aangebracht.

Controleer daarna in de pauze of er een 2e leeskop is aangebracht.

Controleer dan op het einde van de dag of er een 2e leeskop is aangebracht.

It ain't that hard people!!!!

En bij buitenpins:
Waarom geen systeem dat zonder correcte unlock gewoon zn eigen onwerkbaar maakt?
Knal er een cheap ass chip in die doorfikt bij dat soort acties en we are done!

Ik verbaas me over de stomme acties waarmee geld vernaggelt wordt in dit land.

Bah!
09-03-2010, 12:15 door Anoniem
<negatief-modus>Ik vind BurgerNet maar niks: veel false positives en, voor diegenen die zich de DDR nog kunnen herinneren, het lijkt mij teveel op diens "informele medewerkers".</negatief-modus>

Als mensen zich daadwerkelijk zorgen hebben over een vermeend strafbaar feit, dan zou het gewoon mogelijk moeten zijn om daarmee naar de politie te gaan zonder enige vorm van een overeenkomst zoals bij BurgerNet. Ik vind het van den gekke dat het (in ieder geval in een aantal regio's) schier onmogelijk blijkt om fatsoenlijk, in den lijve aangifte te kunnen doen of te kunnen spreken met een ambtenaar in dienst. Gezien de "efficiency-winst" van de grote, gecentraliseerde politiebureau's lijkt mij dat dat toch moet kunnen.
11-03-2010, 22:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.