image

Opera bevestigt ernstig browser-lek

dinsdag 9 maart 2010, 14:27 door Redactie, 2 reacties

Opera heeft bevestigd dat er een ernstig lek in de Windows versie van de browser zit, waardoor aanvallers willekeurige code kunnen uitvoeren. Vorige week maakte een onderzoeker het lek in Opera bekend. In eerste instantie ontkende de Noorse browserbouwer dat de browser kwetsbaar was, maar daar is het nu op teruggekomen.

"De afgelopen dagen hebben we met Opera Software gewerkt en ze details gegeven om te verduidelijken dat de dreiging niet alleen een crash is, maar tot het uitvoeren van code kan leiden", zegt Carsten Eiram, Chief Security Specialist van het Deense Secunia. Volgens Eiram is er geen sprake van een zero-day beveiligingslek, omdat er nog geen werkende exploit beschikbaar is. Ook wordt de kwetsbaarheid niet actief misbruikt. "In plaats daarvan was het een op onverantwoorde wijze gemeld lek." Opera werkt inmiddels aan een patch en hoopt die binnenkort uit te brengen.

Reacties (2)
09-03-2010, 16:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2010, 19:37 door soeperees
@unamiem: Opera fan boy?
je ziet hier toch bij elk willekeurig lek "ernstig" in het onderwerp staan?

Ik kan me best voorstellen dat je Opera een fijne browser vind, maar dat je op je pik getrapt bent wanneer er iets over Opera gemeld wordt dat jou niet aanstaat, begrijp ik echt niet. Opera is een bedrijf!! Het is voor mij het zelfde als wanneer een grote supermarkt negatief in het nieuws komt, je daarvoor in de bres springt.

Artsen zou ik het nou juist weer wel voor willen opnemen. Simpelweg omdat ze zich de tyfus hebben gestudeerd, zich de tyfus werken en net als gewone mensen wel eens een foutje maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.