image

Hacker steelt persoonsgegevens uit politiecomputer

maandag 15 maart 2010, 11:00 door Redactie, 2 reacties

De politie in het Amerikaanse St. Louis onderzoekt een aanval op verschillende politiecomputers waarbij de persoonlijke gegevens van 24 mensen werden buitgemaakt. De aanval vond begin februari plaats via e-mail en zou tegen "meerdere computers" gericht zijn. Uiteindelijk werd één computer ook besmet. Vervolgens wist de aanvaller namen, adresgegevens en social security nummers te stelen van burgers die bij misdrijven waren betrokken.

Bij 22 personen ging het om slachtoffers of getuigen, de overige twee waren verdachten. Het ging om zaken uit 2002, 2003 en 2005. Onderzoekers hebben inmiddels de slachtoffers ingelicht en aangeboden om afschriften op misbruik te laten controleren. Naast deze persoonsgegevens, zijn mogelijk ook de namen en telefoonnummers van sommige politieagenten gelekt. Volgens een politiefunctionaris is men bezig om de beveiliging van de politiecomputers verder aan te scherpen.

Reacties (2)
15-03-2010, 20:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-03-2010, 08:22 door Anoniem
De enige reden dat ik hierom kan lachen, is omdat ik nu een daadwerkelijk voorbeeld heb om aan te halen als ik voor de zoveelste keer in discussie ga met mensen over het gevaar van een politiedatabase met vingerafdrukken.
Verder is het natuurlijk een trieste zaak dat dit is gebeurd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.