image

Top tien beveiligingsonderzoekers van 2009

donderdag 18 maart 2010, 12:13 door Redactie, 1 reacties

De Libanese hacker "Moudi" rapporteerde vorig jaar de meeste lekken in software en websites, zo blijkt uit de Top 10 beveiligingsonderzoekers van IBM's X-Force. De database van X-Force bevat inmiddels 47.000 kwetsbaarheden. Van alle in 2009 ontdekte lekken was de Top 10 voor zes procent verantwoordelijk. Bij een kwart van de kwetsbaarheden is de ontdekker niet bekend.

Moudi ontdekte vorig jaar maar liefst 137 lekken, gevolgd door indoushka met 105. De Italiaanse onderzoeker Luigi Auriemma deed het vorig jaar wat rustiger aan, maar leidt nog steeds het algemeen klassement van het aantal ontdekte lekken alle tijden met 648. Het overzicht is niet compleet, wat ook X-Force toegeeft. "Het is mogelijk dat we sommige lekken hebben gemist", aldus Scott Moore. Daarnaast wordt niet naar de ernst van een lek gekeken, waardoor ook minder "sexy" kwetsbaarheden zoals cross-site scripting worden meegeteld.

Reacties (1)
19-03-2010, 11:16 door Anoniem
Goh - staan N3td3v, Valdis en paul schmehl er niet bij? Terwijl ze toch dagelijks berichten posten .... Goed zo'n onderzoek, wat ik nog mis is een onderzoek naar de grootse ruisbronnen in security. Dan kan ik mijn mailfilters aanpassen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.