image

Gerichte aanval gebruikt WK voetbal als lokaas

maandag 29 maart 2010, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Er is een gerichte aanval ontdekt die het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika als lokaas gebruikt om malware te installeren. De e-mail heeft als onderwerp "World Cup Travel Guide" en beweert een reisgids als bijlage te bevatten. Het gaat om een echte reisgids die de aanvallers van kwaadaardige code hebben voorzien. De e-mail was gestuurd naar een gebruiker in een "grote internationale organisatie die overheden van over de hele wereld bij elkaar brengt", aldus Symantec.

De exploit in de bijlage misbruikt een beveiligingslek in Adobe Reader dat Adobe op 16 februari patchte. Is de exploit succesvol, dan installeert die twee bestanden met "rootkit functionaliteiten". De malware probeert vervolgens andere machines op het netwerk te benaderen.

Reacties (2)
29-03-2010, 10:23 door Anoniem
"grote internationale organisatie die overheden van over de hele wereld bij elkaar brengt"
creepy..
29-03-2010, 10:53 door Anoniem
Merkwaardig. Er is vorige week een spam geweest die adverteerde met "South Africa 2010 World Cup Guide". De bedoeling was geld te betalen voor een "e-book" (PDF) en de auteur zou een wijd-ogig meisje met nick "jolieannsexy" zijn. Een gefotoshopt plaatje laat het boek zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.