image

Chinese hackers stelen e-mail Dalai Lama

woensdag 7 april 2010, 10:37 door Redactie, 4 reacties

India is het doelwit van een omvangrijke cyberaanval geworden, waarbij informatie van het leger en de persoonlijke e-mail van de Dalai Lama is gestolen. Canadese en Amerikaanse onderzoekers ontdekten een omvangrijke spionageoperatie, die ze de naam "Shadow Network" gaven. De aanvallers zouden over een periode van acht maanden vertrouwelijke documenten van het Indiase Ministerie van Defensie hebben gestolen. Daarbij werden computers op verschillende continenten gehackt.

De documenten gingen over de de beveiliging van verschillende Indiase staten, vertrouwelijke ambassade documenten over de relaties van India in West-Afrika, Rusland en het Midden-Oosten. Ook werd er informatie over raketsystemen gestolen en een jaar aan persoonlijke e-mail van de Dalai Lama. Verder werden er documenten gestolen over NAVO-troepen in Afghanistan. Dat duidt er volgens de onderzoekers op dat de slechte beveiliging van één land, ervoor kan zorgen dat andere landen in de problemen komen. In ieder geval zijn India, het kantoor van de Dalai Lama, de Verenigde Naties en verschillende andere landen slachtoffer van de aanvallers geworden. De malware die de aanvallers gebruikten, zat voornamelijk verstopt in PDF, DOC en PPT bestanden en werd via e-mail verstuurd.

China
De aanvallen lijken het werk van een criminele Chinese bende, opererend vanuit de provincie Sichuan, maar de onderzoekers merken op dat het eenvoudig is om de werkelijke herkomst te verbergen. Gegeven de omvang van de aanval, achten de onderzoekers het mogelijk dat de Chinese overheid hiervoor toestemming heeft gegeven, maar Beijing ontkent achter de aanvallen te zitten.

De onderzoekers kwamen een jaar geleden met de onthulling van Ghostnet, een omvangrijke aanval die in 103 landen plaatsvond. Ghostnet verschilt van Shadow Network, doordat de laatste veel gebruik maakt van diensten zoals Tor, Twitter, Google Groups, Blogspot, Baidu Blogs en Yahoo! Mail om het beheer van de besmette computers te automatiseren.

Met dank aan Christiaan008 voor de tip

Reacties (4)
07-04-2010, 11:28 door spatieman
Chinese overheid dus.
07-04-2010, 11:35 door Anoniem
"Canadese en Amerikaanse onderzoekers ontdekten een omvangrijke spionageoperatie..."

En hoe hebben ze dat ontdekt?
Volgens mij zijn ze zelf net zo hard aan het spioneren...... oh nee wacht, wanneer het Amerikanen of zijn dan is het opeens 'onderzoek'.
07-04-2010, 13:10 door Anoniem
Reactie van de Dalai Lama zelf:

" E-mail? heb ik dat dan?"

:P ;-)
07-04-2010, 13:56 door Anoniem
Wat de Canadese en Amerikaanse onderzoekers doen is een open deur intrappen?

We weten al jaren dat de USA en de Navo alle vreemde mogendheden en eigen mede-leden bespioneren.
Bij concrete beschuldigingen moeten ze ook over de brug komen met bewijzen.
Zo niet, dan maken ze zich schuldig aan moddergooien om het vuur op te stoken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.