image

Politie waarschuwt voor skimmen bij chipknipopladers

dinsdag 31 mei 2011, 14:17 door Redactie, 10 reacties

De Politie Zeeland waarschuwt burgers alert te zijn voor skimmen bij chipknipopladers. De afgelopen dagen deden verschillende burgers aangifte van skimming bij een chipknipoplaadpunt aan de buitenzijde van een winkel aan de Gildeweg in Vlissingen. De automaat is inmiddels buiten werking gesteld.

Daarnaast moeten ook klanten van tankstations oppassen. De politie in Leiderdorp arresteerde afgelopen donderdag vier mannen van 26, 33, 34 en 39 jaar op verdenking van het plegen van skimming. Een alerte automobilist belde de politie toen hij skimapparatuur op de pastoevoer bij een pomp van een tankstation aan de Engelendaal ontdekte.

De automobilist wachtte hierna de komst van de politie af en zag een auto met vier mannen het tankstation oprijden. Eén van de mannen stapte uit, keek naar het pingedeelte van een andere pomp, vroeg daarna de weg aan een andere automobilist en stapte weer in de auto. De melder vond dit verdacht en belde opnieuw met de politie waarbij hij het kentekennummer van de auto doorgaf. Deze werd kort daarop gezien en staande gehouden. De vier inzittenden, vermoedelijk afkomstig uit Bulgarije, werden aangehouden.

De skimapparatuur is in beslaggenomen voor verder onderzoek. De kentekenplaten van de auto van de verdachten bleken recentelijk met schroeven te zijn vastgemaakt aan de bumpers. De politie doet verder onderzoek.

Reacties (10)
31-05-2011, 14:28 door Anoniem
dikke thumbs up voor de oplettende man!
31-05-2011, 14:58 door quikfit
Gewoon 15 jaar gevangenisstraf.Uiteraard zonder vermaak,lekker 12 uur per dag knijpers in elkaar zetten....of zoiets.
31-05-2011, 15:30 door Anoniem
"De kentekenplaten van de auto van de verdachten bleken recentelijk met schroeven te zijn vastgemaakt aan de bumpers."

Zo zitten mijn kentekenplaten ook vast aan mijn auto. Ben ik nu ook verdacht als ik in mijn auto rijd?
31-05-2011, 16:12 door Night
Door quikfit: Gewoon 15 jaar gevangenisstraf.Uiteraard zonder vermaak,lekker 12 uur per dag knijpers in elkaar zetten....of zoiets.

De relatie tussen zwaarte van de straf en terugdringen van misdrijven is nog steeds statistisch lastig aan te tonen. Blijkbaar schrikt zwaarder straffen niet af ook al zou je dat op het eerste gezicht wel verwachten.
De correlatie tussen pakkans en misdrijven is reeds meerdere malen duidelijk aangetoond. De kans gepakt te worden schrikt blijkbaar af.

Met z'n allen zo alert zijn als de automobilist uit het verhaal is volgens mij een betere manier om dit probleem terug te dringen dan zwaarder straffen.

Door Anoniem: "De kentekenplaten van de auto van de verdachten bleken recentelijk met schroeven te zijn vastgemaakt aan de bumpers."

Zo zitten mijn kentekenplaten ook vast aan mijn auto. Ben ik nu ook verdacht als ik in mijn auto rijd?

Ik kan bevestigen dat de mijne ook recent aan de bumper zijn geschroefd en ik denk niet dat wij de enigen zijn.
31-05-2011, 16:42 door Preddie
Ben ik de enige die een relatie ziet tussen het aantal skim incidenten en het openstellen van de grenzen? En tevens de afkomst van veelal vermoedelijk daders ? of sla ik nu een niet bespreekbare weg in ?
31-05-2011, 20:11 door Anoniem
@Predjuh Ik denk niet dat als de grenzen 30 jaar terug zouden zijn opengesteld het aantal skim incidenten zou zijn toegenomen.
31-05-2011, 23:02 door staubsauger
Brekend nieuws zeg.....
Dit stond twee weken terug al op NU:
Skimmers hebben hun werkterrein vorig jaar verlegd van pin- en betaalautomaten naar oplaadautomaten voor de chipknip. Volgens betaalorganisatie Currence is dat in 2010 voor het eerst voorgekomen en was het gelijk vijftig keer raak. Begin dit jaar zette die trend door.
01-06-2011, 00:43 door quikfit
@Gisteren,
16:12 door
Night:De relatie tussen zwaarte van de straf en terugdringen van misdrijven is nog steeds statistisch lastig aan te tonen. Blijkbaar schrikt zwaarder straffen niet af ook al zou je dat op het eerste gezicht wel verwachten.
De correlatie tussen pakkans en misdrijven is reeds meerdere malen duidelijk aangetoond. De kans gepakt te worden schrikt blijkbaar af.

Tuig moet je gewoon heel lang opbergen en laten werken voor hun verblijf,als dat bekend word zijn er waarschijnlijk in de toekomst minder mensen die "tuig worden"
01-06-2011, 02:24 door _____
Door Predjuh: Ben ik de enige die een relatie ziet tussen het aantal skim incidenten en het openstellen van de grenzen? En tevens de afkomst van veelal vermoedelijk daders ? of sla ik nu een niet bespreekbare weg in ?

Nee, je bent niet de enige en ja, je laatste opmerking is juist.
01-06-2011, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem: @Predjuh Ik denk niet dat als de grenzen 30 jaar terug zouden zijn opengesteld het aantal skim incidenten zou zijn toegenomen.
Neen, natuurlijk niet, toen vile er niet veel te skimmen.
@Predjuh: Je bent niet de enige. Helaas is die bewuste weg bij bepaalde bevolkingsgroepen / -lagen niet bespreekbaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.