image

IE faalt privacytest, Firefox en Chrome slagen

woensdag 21 april 2010, 12:03 door Redactie, 13 reacties

Op het gebied van privacy, openheid en beveiliging scoort Internet Explorer onvoldoende, zo blijkt uit een beoordeling van WhatApp. WhatApp is mede bedacht door Ryan Calo, rechtenpromovendus aan de Stanford Universiteit. Op de website kunnen experts en gebruikers de privacy en beveiliging van mobiele en internetapplicaties bepalen, bediscussiëren en beoordelen. Gebruikers beoordeelden Microsoft's browser veel slechter dan Mozilla's Firefox, Apple Safari of Google Chrome. Op een schaal van vijf scoort Firefox een vier voor privacy, terwijl Safari en Chrome het met een drie moeten doen. Internet Explorer scoort voor alle drie de onderwerpen een twee.

Opmerkelijk genoeg wordt de beveiliging van Apple Safari hoger ingeschat dan die van Google Chrome, terwijl de browser van de zoekgigant de enige was die de Pwn2Own hackwedstrijd overleefde. Naast browsers kijkt WhatApp ook naar verschillende browser-plugins, webapplicaties, mobiele platformen en sociale netwerken.

Reacties (13)
21-04-2010, 12:07 door Anoniem
Is het nu een test of een gebruikersenquette over wat men er van vind? Eerst lijkt het om een test te gaan (welke criteria?) en vervolgens gaat het over wat gebruikers oordelen (opinieonderzoek?)
21-04-2010, 12:11 door Erwtensoep
"Opmerkelijk genoeg wordt de beveiliging van Apple Safari hoger ingeschat dan die van Google Chrome, terwijl de browser van de zoekgigant de enige was die de Pwn2Own hackwedstrijd overleefde."

Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet meedeet...
Als we nou eens niet van die verdraaide berichten plaatsen dan hebben we daar later ook geen last van..
21-04-2010, 13:49 door Zipper306
Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet is getest !!
Dus geen onzin vertellen.
21-04-2010, 14:43 door Anoniem
Nooit afgaan van wat gebruikers vinden. Gebruikers zijn juist het grootste probleem van beveiliging.

Setji.ams.osd/Crew
Chung Hui & Jorrit C
21-04-2010, 14:57 door johanw
Het Phone Home gedrag van Chrome heeft men zeker over het hoofd gezien? Dat levert qua privacy zowiezo al een forse onvoldoende op.
21-04-2010, 15:19 door AlexK
Door Anoniem: Is het nu een test of een gebruikersenquette over wat men er van vind? Eerst lijkt het om een test te gaan (welke criteria?) en vervolgens gaat het over wat gebruikers oordelen (opinieonderzoek?)

"...Opmerkelijk genoeg wordt de beveiliging van Apple Safari hoger ingeschat..."

Het is inderdaad een opinieonderzoek, niks meer en niks minder - met alle productevangelisten en gelovigen die daarbij horen.

IE8 en FF3 doen het best behoorlijk qua privacy, en zijn bovendien allebei in bezit van een privacymodus. Opera gebruik ik te weinig, maar afgezien van 'accelerator' volgens mij ook OK. Safari kan ik helemaal niet over oordelen, maar heb zo mijn twijfels. Chrome.... laten we het daar maar niet over hebben nee. Er is niet voor niets een Iron browser op de markt tegenwoordig!
21-04-2010, 17:50 door Anoniem
Oh, wacht. Ik weet het. Dit onderzoek is vast betaald door Mozilla, Apple en Google... :-)

(sorry, ik kon het niet laten; aangezien mensen ook altijd Microsoft hiervan beschuldigen als Microsoft eens als betere uit een test komt)

Zucht... Zullen we daar gewoon eens mee stoppen? Dit was de laatste keer goed?
21-04-2010, 18:13 door Anoniem
"Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet meedeet...
Als we nou eens niet van die verdraaide berichten plaatsen dan hebben we daar later ook geen last van.."

Chrome deed WEL mee, helaas werkt pwn2own op een punten systeem, waarbij iedereen dus het meest aantal exploits of de snelst opbouwbare exploits gebruikt om zo hogere punten te scoren.
Net zo'n beetje als dat de meeste exploits voor windows / ie / ff gevonden worden omdat dat het grootste marktaandeel is, het is tijd/moeite / opbrengst niet erg interresant van je op de kleine hoeveelheid gebruikers met alternatieven te richten.

Dat was de enige reden waarom chrome het dit jaar overleefd heeft.
21-04-2010, 22:17 door Anoniem
Door Zipper306: Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet is getest !!
Dus geen onzin vertellen.

Ohh, wedden van wel. Alle hacks zijn van te voren uitgedacht. Als ze dat voor Chrome was gelukt, hadden ze het zeker niet nagelaten.

De onzin komt dus van jezelf!
22-04-2010, 00:49 door Anoniem
Door johanw: Het Phone Home gedrag van Chrome heeft men zeker over het hoofd gezien? Dat levert qua privacy zowiezo al een forse onvoldoende op.

Op het gebied van privacy scoort Chrome daar een nul.
Inderdaad toch vreemd dat men daar niet over rept...
22-04-2010, 02:29 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Zipper306: Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet is getest !!
Dus geen onzin vertellen.

Ohh, wedden van wel. Alle hacks zijn van te voren uitgedacht. Als ze dat voor Chrome was gelukt, hadden ze het zeker niet nagelaten.

De onzin komt dus van jezelf!

Als jij even de link leest:

"Google Chrome is net als vorig jaar de enige browser die de Pwn2Own hackerwedstrijd heeft overleefd, hoewel dit niet specifiek aan de beveiliging te danken is."

" "Hoewel Chrome de enige is die overbleef, heeft dat niet per definitie met de beveiliging te maken. Meer omdat niemand besloot de browser te hacken", aldus de organisatie. Dat wil niet zeggen dat er geen gaten in Google's browser zitten. Er zouden namelijk de nodige beveiligingsonderzoekers zijn die wel over Chrome-lekken beschikken."

Dit is wel een leuk filmpje van MS over Google

Altijd lachen waarneer de ene privacy verkrachter de andere privacy verkrachter beschuldigd van.....

http://www.youtube.com/watch?v=gRa0bkFgkKM

maarja lezen is dus ook een kunst zo blijkt
22-04-2010, 07:53 door fluffyb53
Door Anoniem:
Door Zipper306: Chrome "overleefde" het omdat het helemaal niet is getest !!
Dus geen onzin vertellen.

Ohh, wedden van wel. Alle hacks zijn van te voren uitgedacht. Als ze dat voor Chrome was gelukt, hadden ze het zeker niet nagelaten.

De onzin komt dus van jezelf!


Wel het klopt toch wat Zipper306 schrijft: Er werden geen pogingen ondernomen tegen Chrome.

thezdi:(van Zdi - de organisator) Although Chrome is the last standing it's not necessarily due to security posture. More simply, no one decided to take it down. 6:55 PM Mar 26th via web
22-04-2010, 21:27 door Anoniem
Dit bericht geeft en heeft geen meerwaarde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.