image

Conficker botnet is grootste cloud ter wereld

woensdag 21 april 2010, 16:29 door Redactie, 8 reacties

Het grootste cloudnetwerk ter wereld is niet in handen van Google of Amazon, maar van de bende achter de Conficker worm. Met 6,4 miljoen computers, 18 miljoen processoren en een bandbreedte van 28 terabit per seconde kent het geen gelijke, aldus Rodney Joffe, topman van IT-bedrijf Neustar. "De grootste cloud op de planeet is in handen van een criminele onderneming die het botnet gebruikt voor het versturen van spam, hacken van computers, verspreiden van malware en het stelen van persoonlijke informatie en geld", zo liet hij tijdens de Cloud Connect conferentie weten.

Volgens Joffe voldoet Conficker aan de beschrijving van een cloud service provider. Het Conficker botnet is te huur en geïnteresseerden kunnen bandbreedte, Windows versie, functionaliteit en geografische ligging kiezen. Daarnaast is het botnet voor verschillende zaken in te zetten, zoals het uitvoeren van Denial of Service aanvallen, versturen van spam en het stelen van gegevens.

Ethiek
In veel opzichten is Conficker competitiever dan legitieme aanbieders, aldus Joffe. Zo hebben cybercriminelen meer ervaring, die teruggaat tot 1998, beschikt men over miljoenen systemen en is er dankzij nieuwe malware een onbeperkte voorraad aan nieuwe systemen. Het belangrijkste is dat het de criminelen helemaal niets kost. "Er zijn geen morele, ethische of juridische beperkingen", aldus de Neustar topman. Hij adviseert bedrijven om botnets zoals Conficker te bestuderen, om zo hun eigen infrastructuur en applicaties te kunnen beschermen.

Volgens Joffe is Google met 500.000 systemen, 1 miljoen processoren en 1.500 gigabit bandbreedte de grootste legitieme aanbieder. Amazon is met 160.000 systemen, 320.000 processoren en 400 gigabit bandbreedte tweede.

Reacties (8)
21-04-2010, 17:30 door Ilja. _V V
Waarom zetten we er niet een paar supercomputers op om die bende over te nemen?..
De aanval is toch de beste verdediging?..
Terantisch pak capaciteit om het internet te verbeteren voor het oprapen...
21-04-2010, 19:18 door Anoniem
Ze weten precies welke pc's het zijn. In een DMZ zetten allemaal en schoonmaken. Verplicht updaten en gratis anti weet ik het allemaal. En nee het is niet 100% maar dit slaat nergens op 28Tbit wtf!! Dan kan je volgens mij alle root servers wel down krijgen.
21-04-2010, 20:26 door Anoniem
Het probleem met even een paar supercomputers neerzetten is in dit geval denk ik dat je dan ook bijv 100.000 computers en dus internetverbindingen aan moet gaan vallen en dat lijkt me zowiezo geen goede, maar ook geen haalbare methode.

Het zijn allemaal computers van mensen die van niets weten en de mensen opzich 'onschuldig'. Het enige wat je kunt doen, en 'effectief' is, is de command computers zien te achterhalen en proberen uit te schakelen / in te breken.

Voor de cybercriminelen is het een grote speeltuin en bijna niemand die ze tegenhoud, en al zeker niet bekeurd.
21-04-2010, 21:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-04-2010, 22:13 door Anoniem
Toch knap van Microsoft; hebben ze toch de grootste Cloud! Gefeliciteerd!

Tevens het bewijs dat Microsoft een criminele inslag heeft; ze gedragen zich crimineel en ze ondersteunen criminelen.
22-04-2010, 08:56 door Preddie
enuh...... waar zijn de machines die middels windows update bestuurt worden ? volgens mij is dat de grootste goedaardige cloud ;)
22-04-2010, 09:17 door Anoniem
Door Predjuh: enuh...... waar zijn de machines die middels windows update bestuurt worden ? volgens mij is dat de grootste goedaardige cloud ;)


Volgens Joffe voldoet Conficker aan de beschrijving van een cloud service provider. Het Conficker botnet is te huur en geïnteresseerden kunnen bandbreedte, Windows versie, functionaliteit en geografische ligging kiezen. Daarnaast is het botnet voor verschillende zaken in te zetten, zoals het uitvoeren van Denial of Service aanvallen, versturen van spam en het stelen van gegevens. [/]
Dat gaat dus niet op. Ja, met Windows Update kan je een heleboel PC's laten doen wat jij wilt, maar dat netwerk is volgens bovenstaande omschrijving geen Cloud Service Provider :)
22-04-2010, 09:46 door spatieman
ik dacht dat microsoft het grootste botnet had, met haar windows update functie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.