image

Microsoft voorkomt reboots met terugtrekken patch

zaterdag 24 april 2010, 08:41 door Redactie, 1 reacties

Microsoft bracht op 8 april een defecte patch voor Windows 2000 Server uit, omdat het niet goed oplette. Security Bulletin MS10-025 moest een ernstig lek in de Windows Media Services (WMS) op Windows 2000 verhelpen, waardoor een aanvaller kwetsbare systemen via het versturen van een geprepareerd pakket kan overnemen.

Alleen Windows 2000 systemen die WMS geïnstalleerd hebben, iets wat niet standaard is, lopen risico. De patch werd alleen aan systemen aangeboden waar WMS geïnstalleerd is. Uit onderzoek bleek dat de update het probleem echter niet oploste, waarop Microsoft de update terugtrok.

Reboots
"Het oorspronkelijke probleem werd gemist omdat er in het begin van het onderzoek op een variant van de oorspronkelijke melding werd gefocust", zegt Jerry Bryant, Group Manager van het Microsoft Security Response Center. De voornaamste reden dat de softwaregigant de beveiligingsupdate nu terugtrekt, is om reboots bij klanten die hem nog niet geïnstalleerd hebben, te voorkomen. De verbeterde update moet volgende week verschijnen.

Reacties (1)
24-04-2010, 22:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.