image

Hacker verkoopt 1,5 miljoen Facebook accounts

maandag 26 april 2010, 10:32 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers hebben op een ondergronds forum een hacker ontdekt die 1,5 miljoen gestolen Facebook accounts verkoopt. Inloggegevens van duizend Facebook accounts met minder dan tien vrienden zijn 25 dollar waard. Duizend accounts met tien of meer vrienden verwisselen voor 45 dollar van eigenaar. Volgens VeriSign's iDefense is aanbieder 'kirllos' naar alle waarschijnlijkheid een Oost-Europese hacker, die voornamelijk profielen van sociale netwerksites verkoopt die in Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland populair zijn.

Oplichten
De onderzoekers van het beveiligingsbedrijf zijn er niet in geslaagd om de legitimiteit van het aanbod te verifiëren, maar tot nu toe heeft niemand op het forum over hem geklaagd, zegt Rick Howard van iDefense. Randy Abrams sluit niet uit dat de hacker andere fraudeurs probeert op te lichten.

In een recent bericht laat kirllos weten dat de helft van de Facebook accounts inmiddels al verkocht zijn. "We weten niet of dit waar is", aldus Howard. Met de gegevens zouden cybercriminelen spam kunnen versturen, botnets bouwen, Facebook-gebruikers oplichten of andere aanvallen uitvoeren.

Reacties (2)
26-04-2010, 19:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-04-2010, 17:39 door Anoniem
Zo, dat wachtwoord is inmiddels ook weer gewijzigd :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.