image

Man wilde verzekeraar via internet afpersen

maandag 26 april 2010, 12:24 door Redactie, 2 reacties

In Amerika is een man aangeklaagd wegens het afpersen van een verzekeringsmaatschappij via e-mail en websites. De 52-jarige Anthony Digati wilde 200.000 dollar van New York Life Insurance Company zien, anders zou hij het bedrijf via e-mail en een speciaal gemaakte website zwart maken. Digati was niet tevreden over de verzekering en wilde zijn inleg terug hebben plus een vergoeding. Zo niet, dan zou hij de reputatie van New York Life kapot maken, wat het bedrijf miljoenen zou kosten.

Op 22 februari van dit jaar stuurde Digati een e-mail naar verschillende werknemers en bestuurders van de verzekeringsmaatschappij, waarin hij ze adviseerde een door hem gemaakte website te bezoeken. Op de website stond dat hij zes miljoen e-mails had klaar staan om naar gezinnen met kinderen te sturen, als de verzekeraar geen 200.000 dollar betaalde. De spamcampagne was volgens Digati al betaald en zou in batches worden verstuurd. Ook zou hij 200.000 mensen via sociale netwerken weten te bereiken, om zo de integriteit van het bedrijf door het slijk te halen. Als New York Life pas na het live gaan van de lastercampagne tot actie overging, moest het bedrijf drie miljoen dollar betalen.

De FBI arresteerde de man op zes maart en laat nu weten dat de 'cyberafperser' is aangeklaagd. Digati hangt een maximale gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 250.000 dollar boven het hoofd.

Reacties (2)
26-04-2010, 18:20 door SirDice
I have nothing to lose, you have everything to lose.
Nothing to lose. Behalve dan een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 250.000 dollar. Lekker slim.
26-04-2010, 20:56 door Knight Of The Post
Inderdaad lekker over nagedacht.
Wat een druif!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.