image

EU onthult beveiligingsonderzoek voor de toekomst

donderdag 29 april 2010, 13:34 door Redactie, 0 reacties

De Europese Unie gaat onderzoek doen om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst online diensten toegankelijk en veilig blijven. Doordat de manier waarop we communiceren de afgelopen tien jaar drastisch is veranderd, hebben consumenten, dienstverleners en overheden andere verwachtingen. De digitale maatschappij verwacht dat online diensten altijd en overal beschikbaar zijn en gegevens op een veilige manier worden verwerkt en opgeslagen. Om dat te kunnen garanderen is onderzoek nodig.

Het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) onthulde vandaag de vijf meest interessante onderzoeksgebieden voor informatiebeveiliginging: cloud computing, real-time detectie en diagnose systemen, toekomstige draadloze netwerken, sensornetwerken en ketenbeheer integriteit.

"Dit rapport geeft de eerste richting aan de de beveiligingsonderzoeken die volgens ons een prioriteit voor de EU zijn", zegt ENISA directeur Udo Helmbrecht. Het plan is onderdeel van de eerder aangekondigde EU2020 strategie en de 'digitale agenda voor Europa', met als doel het maken van een enkele Europese 'information space'.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.