Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Kun je anoniem mail versturen via Facebook???

30-04-2010, 00:17 door Anoniem, 26 reacties
Hoi!

Sorry voor deze stomme pubervraag, maar ik weet niet tot wie me te wenden.

Ben verliefd op een gast en nu wil ik hem via mijn Facebook een mail sturen. Mijn account heeft niet mijn naam, anders zou ik gelijk te veel weggeven. Maar, die knul is erg slim en heeft heel veel als in heel veel verstand van computers. Mijn vraag is of hij erachter kan komen dat die mail van mijn woonadres komt en nouja, hoe of hij er uberhaupt achter kan komen of ik het ben. Of moet ik dan naar een andere computer. Zou niet weten waar dan en dan legt hij missch alsnog de link naar mij. Kan iemand mij aub helpen. Kan je anoniem mailen via Facebook of is je ip adres dan te zien?

Heel erg bedankt

Lianna
Reacties (26)
30-04-2010, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-04-2010, 13:27 door Anoniem
Dank je voor je reactie en moeite Sjaan!

Dus als hij moeite doet, kan hij niet mijn IP zien of wat anders? Hij is zo goed met comps namelijk.

Lief wat jij zegt, haha, maar dat durf ik niet en wil zo graag een mail sturen op facebook. Geheel anoniem kan niet, snap ik, maar als hij er maar niet achter komt dat het van mijn comp komt en nu weet ik alleen nog niet zeker of dit zo is. Wil je me nog met deze vraag helpen? Thanks Sjaan.

Groetjes,

Lianna
30-04-2010, 15:59 door Anoniem
Wees origineel en stuur een brief, dan weet hij alleen waar hij is afgestempeld.
30-04-2010, 18:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-04-2010, 19:22 door Anoniem
Haha, ja dat van die brief vind ik wel goeie humor! Ga ik wel nr de andere kant vh land om hem te posten haha...

Hey, maar thanks beiden voor de moeite en Sjaan, als ik ga trouwen meld ik het hier wel eff.

Groetjes,

Lian
30-04-2010, 19:51 door Anoniem
Het is niet mogelijk! Simpel eingelijk.

Chung Hui & Jorrit C
SECTRUST.AMS.ODS/CREW
30-04-2010, 21:21 door Anoniem
Lianna, als je een account aanmaakt bij Gmail en daarmee email verstuurt kan de ontvanger niet zien dat het bericht van jou komt. Gmail noemt nergens het afzender IP adres in de headers van het bericht.

Maar verplaats je ook in de schoenen van de ontvanger: hoe interessant zou hij het vinden als hij helemaal niets van je weet?
01-05-2010, 07:17 door Dev_Null
Hoi Lianne
Als je zijn (prive, niet Facebook) email adres kunt achterhalen heb ik hier een overzicht van "anoniem email" webdiensten en website http://ipinfo.info/html/anonymous-email_3.php. Good luck in de liefde!
01-05-2010, 11:53 door Anoniem
Lianna, ik vind je vraag beleefd gesteld en duidelijk. Jammer dat er toch een tendens is van "social media? Intrinsiek onveilig" zelfs door mensen die van heel veel kennis hebben maar geen ervaring met Facebook. Vanuit een technisch oogpunt heeft men inderdaad nauwelijks controle er over, maar laten we eens pragmatischer bekijken.

Facebook beschermt bepaalde gegevens, zoals je (mogelijk identificerende) IP-adres, behoorlijk goed. De gedachte is ongeveer dit: alles wat je via Facebook verstuurt, wil Facebook beheren, en je IP-adres valt daar niet onder. Je gebruikersnaam is een stuk minder veilig maar zoals je al zei: die is niet tot jou te herleiden. De truc die deze jongen zou kunnen gebruiken is: jou een bericht terug sturen met een link naar een andere site. Zodra je op die link klikt, ben je niet meer veilig binnen de omgeving van Facebook. Op die 'andere site' kan hij zien wat je IP-adres is. Als je dus niet klikt op links die hij stuurt, zou je volgens mij veilig blijven.

Je kan natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen en vanaf een andere computer werken, of een proxy gebruiken. De tip hierboven (GMail) is ook een goede, als e-mail ook acceptabel is.

En hoe lang je zelf echt anoniem wil blijven is je eigen keuze/strategie, maar om in de terminologie hier te blijven: doe een risicoanalyse ;) Succes!
01-05-2010, 13:48 door Herb,
http://www.mailinator.com/

is het eerste wat er in me opkomt.
als je zeker wilt zijn stuur je de mail vanuit de buurtbieb.

succes!
05-09-2011, 15:08 door Anoniem
beste facebook ik wil klachten dienen omwille iemand die mijn facebook heeft gekraakt en mijn vrienden onfatsoenlijke dingens gestuurt heeft ik zou graag weten welke ambetante gekraakt heeft via mijn facebook wat hij /zij wilt vind dit persoon leuk via andersmans facbk te kraken en schelwoorden uit te delen aan mijn vrienden hoe kan ik te werk om dit te onderzoeken ik heb problemen met paar vrienden ik wil hen laten zien dat ik niet ben help mij a.u.b om dit ellende problemen te onderzoeken tijdens de vakantie hebben ze ook mijn facebook verwijdert reden weet ik niet ik ben merve ates
05-09-2011, 17:35 door SirDice
We are NOT the facebook helpdesk!
06-09-2011, 10:22 door Anoniem
stel dat je gewoon een paar proxy servers uit andere landen gaat gebruiken
dan kan hij bijna niet achterhalen waar de mail vandaan komt
06-09-2011, 11:53 door Anoniem
Dan nog, als hij je IP adres weet te achterhalen, is dat nog niet te koppelen aan je woonadres, of uberhaupt aan jou...
De enige link tussen je IP adres en je naw gegevens ligt bij je provider, en die geven die gegevens alleen bij een speciaal verzoek uit aan de overheid of politie.
06-09-2011, 13:16 door Zipper306
Door Anoniem: Lianna, als je een account aanmaakt bij Gmail en daarmee email verstuurt kan de ontvanger niet zien dat het bericht van jou komt. Gmail noemt nergens het afzender IP adres in de headers van het bericht.

Het IP adres van waaruit een email bericht is verstuurt (dus van jouw computer) via Gmail is wel degelijk te achter halen, alleen zul je enige moeite voor moeten doen.
06-09-2011, 13:17 door Zipper306
Door Anoniem: Lianna, als je een account aanmaakt bij Gmail en daarmee email verstuurt kan de ontvanger niet zien dat het bericht van jou komt. Gmail noemt nergens het afzender IP adres in de headers van het bericht.

Het IP adres van waaruit een email bericht is verstuurt (dus van jouw computer) via Gmail is wel degelijk te achter halen, alleen zul je enige moeite voor moeten doen.
19-10-2011, 02:43 door Anoniem
Hoe is het afgelopen? Weet je al of hij jou ook leuk vindt? =P
28-11-2011, 21:12 door Anoniem
hallo faceboob team wil je aub eens zorgen dat ik niet meer om de twee dagen myn wachtwoord moet veranderen aangezien ik het niet zelf ben die het altyd maar verander zou ik graag hebben dat jullie er iets aan doen of willen doen zaodat ik niet altyd terug een ander wachtwoord moet aanmaken alvast heel hard bedankt
29-11-2011, 04:09 door quikfit
Door Anoniem: hallo faceboob team wil je aub eens zorgen dat ik niet meer om de twee dagen myn wachtwoord moet veranderen aangezien ik het niet zelf ben die het altyd maar verander zou ik graag hebben dat jullie er iets aan doen of willen doen zaodat ik niet altyd terug een ander wachtwoord moet aanmaken alvast heel hard bedankt

Dit is NIET de facebook helpdesk.

Dit wel http://nl-nl.facebook.com/help/?page=178608028874393
29-11-2011, 09:30 door Anoniem
"Lief wat jij zegt, haha, maar dat durf ik niet en wil zo graag een mail sturen op facebook. Geheel anoniem kan niet, snap ik, maar als hij er maar niet achter komt dat het van mijn comp komt en nu weet ik alleen nog niet zeker of dit zo is. Wil je me nog met deze vraag helpen? Thanks Sjaan."

Stel dat hij erachter komt dat het van jouw computer komt, zou dat dan daadwerkelijk een probleem zijn ? Ik denk dat hij het alleen maar leuk zal vinden, en uiteindelijk wil je toch dat hij wel weet wie je bent ? Zie het als een leuke uitdaging voor hem in plaats van een probleem. Tenminste, zo kijk ik er als man tegenaan als ik je verhaal lees, volgens mij maak je je te druk over de vraag of hij je identiteit achterhaalt (tenzij je uiteindelijk anoniem wilt blijven, maar dan zie ik het doel van je contact niet echt in).
29-11-2011, 09:31 door Anoniem
"hallo faceboob team wil je aub eens zorgen dat ik niet meer om de twee dagen myn wachtwoord moet veranderen aangezien ik het niet zelf ben die het altyd maar verander zou ik graag hebben dat jullie er iets aan doen of willen doen zaodat ik niet altyd terug een ander wachtwoord moet aanmaken alvast heel hard bedankt "

Ik denk niet dat het Facebook team je bericht zal lezen, of erop zal reageren. Immers is dit niet bepaald de juiste website voor vragen aan Facebook ;)
29-11-2011, 11:07 door Preddie
Via facebook is niks eigenlijk anoniem...... je kunt hem beter een anoniem e-mailtje sturen ;) je ip adres is dan wel zichtbaar maar als je het vanaf een andere internet aansluiting doet is het vrij wel niet te zien ....

Er is natuurlijk altijd meer mogelijk, als je een leuke foto van je zelf post zijn er vast mensen hier die je veder kunnen helpen :D
29-11-2011, 11:44 door SirDice
Handig dat jullie nu reageren op anderhalf jaar oude post...
21-12-2011, 15:36 door Anoniem
we zijn gewoon benieuwd of het nog wat is geworden :)
22-12-2011, 10:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-12-2011, 12:02 door Anoniem
Hallo, ik weet niet van facebook mailen enzo maar die onderlinge berichtjes kan in ieder geval wel zonder je ip (alleen facebook ziet dat dan, zeg maar)

als je anoniem email wil versturen kan je ook tor browser bundle downloaden en naar een gratis email provider gaan voor een email accountje (maar dan natuurlijk voor dat email adres alleen via tor browser bundle dat bezoeken).

http://www.torproject.org

www.mail.be (goeie gratis service, veel beter dan gmail of hotmail ofzo, kan zelfs meerdere email adresjes koppelen aan 1 inbox)

dan ben je best wel erg anoniem op het internet, en hoef je je niet zoveel zorgen meer te maken ZOLANG

je wel een beetje oplet wat je over jezelf verteld enzo. waar je woont, hoe je eruit ziet, fotos versturen (meer fotos waar je naar beneden kijkt, of fotos waar je gezichtstrekken niet helemaal uit te halen zijn, let op ogen - oren - mond - gezichtshoeken).

let wel ook op je bankrekeningnummer enzo.
gebruik http ipv https waar mogelijk

een andere manier om ff snel redelijk anoniem email te sturen is

http://www.mailinator.com (daar kan je ZONDER wachtwoord even snel iets aanmaken @mailinator.com en dan lezen, let wel op bij wachtwoorden toesturen dat je die wachtwoorden ook meteen veranderd en NIET via dat email adres).

Veel succes met je nieuwe vriendje en pas op dat je niet kant en klaar op zijn bordje heb liggen als ie nog geen schoenen voor je gekocht heeft :P

@rookie;
ik heb ook een flauw vermoeden, kan mij dat schelen. heel realistisch tegenwoordig want de meeste van die roze wolk breezertjes hebben ECHT geen flauw vermoeden en je WIL niet eens weten wat voor problemen daar mee komen, pedos en what not. kan mij het eigenlijk ook schelen, is wel ergens wel humor ook ;p
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.