image

"Al-Qaeda wil virtuele jihad universiteit"

zondag 2 mei 2010, 08:00 door Redactie, 6 reacties

Opsporingsdiensten moeten het internet afspeuren naar virtuele jihadistische trainingskampen en ze stoppen voordat ze martelaren worden, aldus de Canadese procureur-generaal Dominique Dudemaine. Tijdens de Francopol conferentie over cybercrime, liet hij weten dat cyberterrorisme in Canada wel degelijk voorkomt. Sinds september 2001 zouden verschillende mensen wegens online terreur zijn aangeklaagd. Het gaat dan met name om personen die via het web plannen voor een mogelijke aanslag bespreken of propaganda verspreiden.

Onderzoek naar deze verdachten wordt bemoeilijkt doordat de mappen, bestandsnamen en inhoud vaak Arabische karakters bevatten. "Om te begrijpen hoe Islamitische terroristen het internet gebruiken, moeten we begrijpen wat het Global Islamic Media Front (GIMF) is", zegt Francois Paget van McAfee. Volgens hem is het GIMF één van de belangrijkste virtuele jihadistische groepen, die zich bezighoudt met het rekruteren van nieuwe leden en het verspreiden van de ideologie via internet.

Universiteit
Dudemaine is zelfs van mening dat Al-Qaeda echte trainingskampen door online militaire trainingen zou willen vervangen. Daarbij spreekt hij zelfs van een virtuele jihad universiteit die de terreurorganisatie zou willen opzetten. "De jihadisten gebruiken het internet voor het voeren van een psychologische oorlog, communicatie en coördinatie, uitvoeren van strategieën en verkrijgen van financiën."

De jihadistische bewegingen zouden geen standaard encryptie-oplossingen zoals PGP willen gebruiken, omdat ze bang zijn dat hier een backdoor in aanwezig is. Daarom ontwikkelen ze hun eigen VPN en encryptie software. Dudemaine adviseerde toehoorders om jihadistische groeperingen goed in de gaten te houden en ze op te pakken voordat het te laat is.

Reacties (6)
02-05-2010, 10:53 door Anoniem
Haha, flauwekul. Dat hele Al Qaeda is een soort containerterm, bestaat niet echt. Behalve dan in de hoofden van dit soort antiterrorisme idioten. Die creëren daarmee hun eigen bestaansrecht. En budgetten. En carrières.
02-05-2010, 13:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-05-2010, 17:16 door spatieman
GIMF, niet te verwarren met GIMP....
03-05-2010, 09:12 door HooGLaNDeR
Wat is de vereiste vooropleiding voor deze universiteit?
03-05-2010, 10:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-05-2010, 17:18 door Bert de Beveiliger
Virtuele terroristen... blazen hun eigen modem op...

FUD in overvloed weer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.