image

Hollywood mag output jacks op afstand uitschakelen

maandag 10 mei 2010, 10:36 door Redactie, 17 reacties

Om het opnemen van nieuwe films tegen te gaan, mag Hollywood straks op afstand de analoge outputs van decoders (set-top boxen) uitschakelen. Dat heeft de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) afgelopen vrijdag besloten. Satellietaanbieders kunnen zo voorkomen dat consumenten net uitgebrachte films in een analoog formaat bekijken. Het proces heet Selectable Output Control (SOC) en was een vereiste voor Hollywood om aanbieders films uit te laten zenden die nog in de bioscoop draaien.

Het opnemen van analoge signalen is vrij eenvoudig, terwijl de digitale video-standaard van een kopieerbeveiliging is voorzien. De maatregel zou miljoenen oudere televisies raken, waaronder 11 miljoen HD sets. Deze apparaten kunnen alleen het analoge signaal ontvangen. "De FCC laat de MPAA (Motion Picture Association of America) je televisie beheersen", aldus John Bergmayer van burgerrechtenbeweging Public Knowledge tegenover Wired. Volgens de MPAA is er niets aan de hand en zullen alleen "sommige consumenten" de boot missen.

Publiek belang
In de eigen verklaring meldt de FCC dat de beslissing om SOC toe te staan in het publiek belang is. "Wij zijn van mening dat de keuze voor consumenten om net in de bioscoop uitgebrachte films in hun eigen huis te bekijken in het publiek belang is." Om illegaal kopiëren tegen te gaan, is daarbij Selectable Output Control noodzakelijk. Wanneer aanbieders met het uitzenden van de films beginnen is onbekend.

Reacties (17)
10-05-2010, 11:00 door Anoniem
Dus de betalende gebruiker heeft er weer last van en de kopieen komen toch wel want ook het digitale signaal is wel op te nemen, alleen niet door de gemiddelde gebruiker.
Nu zijn het alleen meestal niet de gemiddelde gebruikers die een dergelijke kopie maken en online zetten.
Weer eens een voorbeeld dat ze het nog steeds niet begrijpen, frustreer je betalende klanten maar weer extra, dan gaan die ook weer zoeken naar de download zonder beperking.
10-05-2010, 11:10 door johanw
Dan krijgen we binnenkort dus CAM's van een HDTV scherm, maar dan zonder storende mede-bioscoopbezoekers.
10-05-2010, 11:27 door SirDice
Ik voorzie ook een levendige handel in gemodificeerde set-top boxen.
10-05-2010, 11:35 door Anoniem
"Dus de betalende gebruiker heeft er weer last van en de kopieen komen toch wel want ook het digitale signaal is wel op te nemen, alleen niet door de gemiddelde gebruiker."

daar sluit ik me helemaal bij aan

tevens is het een beveiliging van nix
10-05-2010, 12:09 door Anoniem
Dit zal uiteindelijk gewoonweg omzeild worden. Denk aan de goedkope DVD spelers (regiogebonden) die by design zijn uitgerust met een super simpele methode om hem regiovrij te maken. Op die manier voorkomt men dat ze niet verkocht mogen worden. Andere vergelijkbare systemen zijn SCMS bij DAT tapes, CSS bij DVDs, MacroVision bij VHS tapes (en DVDs), HDCP bij HDMI en DVI verbindingen enz. Ze hebben slecht één ding gemeen: ze zijn allen al gekraakt (of afspeelapparatuur dropt die specifieke flags gewoon).
10-05-2010, 14:20 door Anoniem
Of een los kastje dat het digitale signaaal naar analoog omzet zonder dat het beinvloed wordt door SOC.

Uiteindelijk moet het beeld/geluid zichtbaar/hoorbaar zijn, dus decoderen en opnemen zal altijd mogelijk blijven. Precies wat anoniem@11.00 schrijft, de gewone gebruiker heeft er last van en dat zijn niet de gebruikers die kopieen gaan distribueren.
10-05-2010, 16:05 door Anoniem
Je krijgt straks settop bozen die doen alsof ze SOC doen en dan vrolijk je analoog laten opnemen. Filmproducenten denken dat het niet op te nemen is en film komt toch gewoon op de markt.
10-05-2010, 17:39 door Anoniem
Er verschijnt vanzelf ergens een keer een televisie waar een ongecodeerde video en audio stream simpel uit af te tappen is. HDMI dit, CCS scrambling daar, codering zo; allemaal irrelevant. Ergens moet er een array van beeldpuntjes gevormd worden en een oscillerend voltage op de speakers worden gezet.

Zowel de content als de key wordt geleverd. Inherent onwerkzaam.

"Beveiliging" stopt alleen maar ouders die een kopietje willen maken voor in de kinderkamer. Het zou zonde zijn als kindlief de dure BlueRay en speler zou slopen. Ouwe VHS/DVD is niet zo erg. Wel, die komen er bedrogen uit en doen voortaan even de Pirate Bay aan. Want de release groups kunnen echt wel dat ene model tv slopen en alle data sniffen.
10-05-2010, 19:54 door Anoniem
Wat een heerlijk zinloos gedoe weer... Maar ze zijn blij, ze denken weer een oplossing te hebben.
Uiteindelijk zorgt het alleen maar voor meer problemen vrees ik dan dat ze oplossen.

Als ze nou gewoon de prijzen eens naar een normaal niveau brengen, dan zijn ze ook van het hele kopieer probleem af.
Neem een bluray schijfje, € 30,- leg je er zo voor neer... reken dat maar eens terug naar onze oud-hollandsche guldens.
Dat is bijna 70 piek voor een filmpie! Tsja, dan moet je niet gek opkijken dat mensen ze niet kopen maar kopieren/downloaden.

Plak er €15,- op en je verkoopt er waarschijnlijk nog meer ook ;)
10-05-2010, 20:14 door cyberpunk
Er zal wel weer iets gevonden worden om dit teniet te doen. Op dat gebied zijn er mensen die erg creatief zijn...
10-05-2010, 20:23 door Anoniem
Dit is nu precies waarom ik met een grote bocht om alles loop wat met TV en Digitaal te maken heeft. De content industrie wil alleen maar z'n controle terug (als ze die al ooit gehad hebben :-) ), vaak ten nadele van de consument.
Volgens mij ondersteunen alle digitale signalen (DVB in al z'n soorten, alles met "HD" in de naam) dit soort beperkingen, als ook de beperking of je iets mag opnemen. Nee, dank je, ik kijk wel naar een analoog signaal op m'n CRT TV.
10-05-2010, 21:49 door Anoniem
"Om het opnemen van nieuwe films tegen te gaan, mag Hollywood straks op afstand de analoge outputs van decoders (set-top boxen) uitschakelen."

Waarom mag Hollywood op afstand functionaliteit uitschakelen op apparatuur welke niet hun eigendom is ? Te bizar voor woorden. Een overheid die dit toelaat is echt de weg kwijt. Wat is het volgende, de auto industrie die functionaliteit op je TomTom mag gaan uitschakelen ? Kennelijk mag het bedrijfsleven legitiem hacken, zolang het maar hun eigen belangen beschermt.
11-05-2010, 09:56 door Anoniem
Wat een Phyrus overwinning van de MPAA, technisch is er bar weinig te doen aan het kopieren. En omdat jan/John de consument hier weer de dupe van is zal die eerder geneigd zijn om de film dan maar van het internet af te trekken. winst voor de film maker NULL. Dit nog even los van het feit dat geen enkel bedrijf iets op mijn apparatuur te zoeken heeft.


"Home taping is killing record companies, and it's about fucking time" had ik vroeger een poster op mijn kamer deur hangen.
Tijd om er eens een van de MPAA te maken dacht ik zo.
11-05-2010, 12:40 door ekim
Hoe is het mogelijk dat er dan steeds meer "recordbedragen" zijn voor het maken van films, evenals "box office" omzetten in de eerste dagen? Kan je volgens mij niet wijten aan inflatie.
11-05-2010, 13:56 door P5ycH0
TV is dead. Ik wil geen films kijken op TV. 30 minuten van het uur reclame? Betaal ik daar mijn zuur verdiende centjes voor?
Flikker op zeg. En die topset boxjes zijn al helemaal belachelijk. We betalen ons scheel aan een mooie TV met prachtige OSD's, maar worden opgescheept met externe goedkope troep waar je nog een extra afstandsbediening voor nodig hebt ook. Gatverdamme. #$%^& Hoeveel films moet ik illegaal downloaden voor dat men doorkrijgt dat men films goedkoop en overal ter wereld tegelijk ter beschikking stelt. Apple TV is een prachtig voorbeeld. Perfecte service, geen reclame, redelijke prijzen, maar regio beperkt en te laat met nieuwe films. Dan maar illegaal.
12-05-2010, 21:08 door SirDice
Ik ben toe aan een nieuwe TV. En dan wel gelijk lekker groot ook :)
M'n oude is ook groot breedbeeld. Het kreng weegt 70 kilo, een lekkere ouderwetse beeldbuis. En natuurlijk geen HD. Tijd voor iets wat wel groot beeld heeft maar zelf niet zo heel groot is. Met full HD uiteraard.

Wel eens gekeken naar de prijsverhouding van een lcd-monitor en een lcd-tv? Een TV is, boven de 50 cm, stukken goedkoper. Al moet ik toegeven dat je ze tegenwoordig wel al gelijk met een DVB-T en/of DVB-C tuner kan kopen. Scheelt toch weer zo'n extra kastje. Alleen jammer dat ik beide niet wil hebben, ik wil satelliet! En die TV's zijn er dan weer niet :(
23-09-2010, 12:11 door Ilker
Tuurlijk zal dat er wel zijn.
Je moet enkel naar DVB-S gaan kijken.

Of inderdaad een box voor HD sataliet ontvangst.

Maar ontopic:
Nogal larie dit.
Mag ik dat dan ook omgedraait uitvoeren?
En zodoende hun geluid uitschakelen?

Dalijk zit iemand in de middag een 'spannend' filmpje te kijken en vindt men dit ongepast en schakelt men daarop het geluid uit...

Zie het begin van iets wat heel eng kan aflopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.