image

Chrome verovert 20% browsermarkt

zondag 3 juli 2011, 11:43 door Redactie, 5 reacties

Het marktaandeel van Google Chrome is voor het eerst de twintig procent gepasseerd, waardoor het Firefox in het vizier heeft. Dat beweert onderzoeksbureau Statcounter. Het aandeel groeide van 2,8% in juni 2009 naar 20,7% afgelopen maand. In dezelfde periode zag Microsoft het aandeel van 59% naar 44% dalen, terwijl Firefox twee procent inleverde en stabiel op 28% staat.

"Het is een fantastische prestatie van Google om in twee jaar tijd van minder dan drie procent boven de twintig procent vandaag uit te komen", zegt Aodhan Cullen, CEO, StatCounter. "Hoewel Google zeer effectief is in het laten downloaden van Chrome, is de echte test het gebruik van de browser, wat onze statistieken meten." Volgens cijfers van concurrent Net Applications zou Chrome een marktaandeel van dertien procent hebben.

Firefox
Chrome is vooral in Zuid-Amerika erg populair, waar het Firefox in april inhaalde en de tweede browser is. Inmiddels surft dertig procent van de Zuid-Amerikanen met Chrome, gevolgd door Firefox met 25%. Internet Explorer is met 44% nog altijd koploper. In de Verenigde Staten heeft Chrome een aandeel van 16% veroverd. Daarmee is het de derde browser, achter Firefox (25%) en Internet Explorer (47%).

In Nederland is IE met 56% nog altijd absolute marktleider. Het lijkt er echter op dat Firefox de tweede plek zeer binnenkort zal moeten afstaan aan Chrome. Mozilla's browser heeft nu nog een aandeel van 19,3%, maar Chrome nadert met een aandeel van 16,6% erg snel. Het is ook de enige browser die de afgelopen jaren een duidelijke groei heeft laten zien.

Reacties (5)
03-07-2011, 17:07 door capricornus
De ontwikkeling van FF en Chrome gebeurt eigenlijk in dezelfde stal. Bij Procter&Gamble is dat al tientallen jaren het geval met Ariel en Dash: je investeert in twee conculegas en je ziet wat er gebeurt: het wat allemaal witter dan wit en de kleuren zijn meer kleuriger dan ooit. Zo ook met de twee browsers: in de ene wordt dit getest en in de andere dat, en we zien wel wat best is. Dus moeten in de statistieken de twee opgeteld worden, bijv. in Zuid-Amerika komt het duo op 55%, dus is het de winnaar. Microsoft zal altijd wel verliezer blijken, daarom investeert het zoveel geld in omkoperij. Ook in NL. Ook bij UWV, om er maar eentje te noemen.
03-07-2011, 20:48 door Anoniem
Door capricornus: De ontwikkeling van FF en Chrome gebeurt eigenlijk in dezelfde stal. Bij Procter&Gamble is dat al tientallen jaren het geval met Ariel en Dash: je investeert in twee conculegas en je ziet wat er gebeurt: het wat allemaal witter dan wit en de kleuren zijn meer kleuriger dan ooit. Zo ook met de twee browsers: in de ene wordt dit getest en in de andere dat, en we zien wel wat best is. Dus moeten in de statistieken de twee opgeteld worden, bijv. in Zuid-Amerika komt het duo op 55%, dus is het de winnaar. Microsoft zal altijd wel verliezer blijken, daarom investeert het zoveel geld in omkoperij. Ook in NL. Ook bij UWV, om er maar eentje te noemen.
Gezien je vorige reacties raad ik je aan om wat minder aan de verboden middelen te zitten.
04-07-2011, 03:18 door quikfit
Bij het installeren van Avast(Free) word ook gevraagd of je Chrome wilt installeren......
06-07-2011, 00:23 door Marius
Ik heb het inderdaad ook al bij een installatie gezien, heel sluiks wordt dan ff gevraagd of je het wilt installeren en voordat je het weet vraagt ie wat je startpagina moet worden. Ben ik persoonlijk niet echt van gecharmeerd, 1x niet opletten en je heft 5 browsers geinstalleerd. En ondanks de idiote versie nummering van tegenwoordig blijft firefox nog steeds mijn favoriet (open source). Bij google krijg ik steeds meer het gevoel dat ik helemaal niet meer naar andere sites hoef te surfen en dat geeft me een onbehaaglijk big brother gevoel.
06-07-2011, 10:10 door Anoniem
Beste medelezers,

Gebruik dan (als je google niet vertrouwd, terecht trouwens (!)) de WEL veilige variant, gebouwd vanuit dezelfde Chromium source-code. Maar met een andere naam: IRON

lees maar eens : http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php

- geen installation ID
- geen Google suggest
- geen error report richting Google
- geen alternatieve foutpagina
- geen RLZ tracking
- geen update dwang
- geen URL tracker

===
SRWare Iron: The browser of the future - based on the free Sourcecode "Chromium" - without any problems at privacy and security

Google's Web browser Chrome thrilled with an extremely fast site rendering, a sleek design and innovative features. But it also gets critic from data protection specialists , for reasons such as creating a unique user ID or the submission of entries to Google to generate suggestions. SRWare Iron is a real alternative. The browser is based on the Chromium-source and offers the same features as Chrome - but without the critical points that the privacy concern.
===

P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.