image

Google gaat zoekmachine versleutelen

zaterdag 15 mei 2010, 13:24 door Redactie, 2 reacties

Google zal volgende week een versleutelde versie van de eigen zoekmachine aanbieden, wat met name voor gebruikers van publieke WiFi-netwerken handig is. De zoekgigant deed de aankondiging in de dezelfde blogposting waarin het opbiechtte dat het vier jaar lang gegevens van draadloze netwerken via Street View auto's verzamelde. "Dit incident laat zien hoe toegankelijk, open, niet met wachtwoord beveiligde WiFi-netwerken vandaag de dag zijn", aldus Alan Eustace, Senior Vice President Engineering & Research.

Sinds het begin dit jaar versleutelt Google standaard Gmail voor gebruikers. In eerste instantie was dit optioneel, maar na onderzoek kwam de zoekgigant tot de conclusie dat beveiliging belangrijker was dan de door SSL veroorzaakte vertraging. Iets wat nog niet bij Yahoo en Microsoft is doorgedrongen. Beide partijen bieden nog steeds geen versleutelde verbinding aan.

Reacties (2)
16-05-2010, 00:42 door Anoniem
Yahoo en Hotmail hebben wel een inlogscherm met SSL beveiligd, al is deze bij hotmail optioneel en zelfs standaard uit. Maar met de nieuwe windows live wave willen ze het ook mogelijk maken om de hele sessie SSL te beveiligen.
17-05-2010, 15:43 door Anoniem
Aandacht afleiden met non-oplossing. Stop gewoon met de spionage, Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.