image

Goud voor Security.nl Pencak Silat team

zondag 16 mei 2010, 12:20 door Redactie, 5 reacties

Het Security.nl Pencak Silat team van Bongkot Harimau uit Groningen heeft tijdens de Open Belgische kampioenschappen twee keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons in de wacht gesleept. De goede resultaten spelen een belangrijke rol in de race om kwalificatie voor het Nederlands Team dat eind dit jaar deelneemt aan het WK in Kalimantan in Indonesië.

In een speciaal prestige gevecht versloeg Sarena de Thomis, dochter van de Groninger hoofdtrainer Raoul de Thomis, de huidige Aziatische kampioene in de klasse 60-65kg, Emy Latip uit Maleisië. Latip is begin december nog gekroond tot Aziatisch kampioen tijdens de South East Asian Games in Laos.

In de finales versloegen Eddy Clements en Harriet Zuidland hun Europese tegenstander met flinke scores. Topland Maleisië stond meer Security.nl succes in de weg. Waar de Thomis eerder haar Maleise tegenstander de mat afzond grepen Nuninga, Houwerzijl, Nguyen, Schut en Grooten in scherpe duels net naast de overwinning. Alle team Bongkot vechters eindigden wel als beste Nederlander, goed voor maximale kwalificatiepunten voor het Nederlands Team.

Belgisch Open als meetlat
Het Belgische Open is een Europees toptoernooi met deelname van zes Europese landen en Aziatische delegaties waaronder Japan en de a-selectie van de mondiale nummer twee; Maleisië. Het Security Pencak Silat Team eindigde knap tweede achter topland Maleisië. Vietnam neemt de eerste plaats op de wereldranglijst in.

Om ook mondiaal goud te veroveren zal het Security.nl team de komende zeven maanden een intensief trainingsprogramma doorlopen, met als doel het doorbreken van de Aziatische hegemonie en het pakken van goud tijdens het WK.

Resultaten Security.nl Team
Goud: Eddy Clements (85-90kg), Harriet Zuidland (70-75kg)
Zilver: Remi Grooten (80-85kg), Roy Schut (90-95kg)
Brons: Martijn Houwerzijl (75-80kg), Dang Nguyen(60-65kg), Jordy Weessies (85-90kg), Andreas Valk (70-75kg), Brigitte Vredevoogd (65-70kg).


Vechtsport en informatiebeveiliging
Het van oorsprong Zuid-Oost Aziatische Pencak Silat is een vechtsport die zich laat kenmerken door een combinatie van sierlijke elegantie met harde, flitsende stoot, trapcombinaties, veegovernames en scharen. Daarbij heeft het veel gemeen met informatiebeveiliging. Security.nl sponsort daarom al enige jaren team Bongkot.

"Pijn is betrekkelijk"
Onlangs maakte OOG (Omroep Organisatie Groningen) de volgende rapportage over Pencak Silat en daarbij kwamen ook de keiharde bikkels van team Bongkot aan bod, zoals te zien vanaf 3:10.

Reacties (5)
16-05-2010, 13:31 door ekim
Gefeliciteerd, fysieke beveiliging is zwaar in orde dus!
16-05-2010, 14:43 door Anoniem
Goed gedaan dames en heren,van dit security team.
ga zo door met deze mooie sport,en ook met deze site.
16-05-2010, 16:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-05-2010, 19:07 door Anoniem
Heel leuk en duidelijk stuk. Ik was erbij.
Een leuk team en een leuke supporters-aanhang. 7v6#9rNet als vroeger.
Groetjes Raoul.
11-10-2010, 16:44 door Anoniem
Allen gefeliciteerd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.