image

"Broncode Stuxnetworm gelekt op internet"

zondag 3 juli 2011, 10:39 door Redactie, 4 reacties

De broncode van de Stuxnetworm, die een Iraanse uraniumverrijkingscentrale wist te ontregelen, is nu van het internet te downloaden. De worm zelf zou al enige tijd via het web beschikbaar zijn, maar nu is ook de broncode online te vinden. Het 518KB grote bestand bestaat uit verschillende .c bestanden, die via de Hex-Rays decompiler gegenereerd zijn. Of het ook daadwerkelijk om de Stuxnet broncode gaat is nu nog onbekend. Experts die de worm onderzochten hebben nog niet op het verschijnen van de code gereageerd.

Hieronder een animatie over de worm van Patrick Clair, gemaakt voor ABC Australië.

Reacties (4)
03-07-2011, 13:17 door Anoniem
Apart nieuwsbericht :-)

De "broncode" is dus niet gelekt; iemand heeft gewoon die worm door Ida's decompiler gehaald.
04-07-2011, 09:36 door Anoniem
Deze broncode is al langer bekend. Dit is niet de orginele bron code. Er waren allang verschillende gedecompilede versie in de weer en geen van alle is de orginele source code.

Ik verwacht ook niet dat de orginele source code ooit bekend gaat worden. De mensen die hier achter zitten houden dit na mijn mening voor hunzelf en hebben geen een reden nodig om hun code te verkopen of op internet te zetten. Het nut hiervan is anoniem blijven en geen aanleidings punt te hebben met de stuxnet.

Stuxnet blijft intressant hoe ver het heeft geschopt maar het is nu gedetecteerd. Iedereen weet er nu van dus het nu van de stuxnet is er wel een beetje van af. De vraag is nu? zijn alle expoits die in de stuxnet zitten allemaal verholpen. Dat zou ik hier liever willen lezen.
04-07-2011, 17:36 door eMGee
Ik ben eerlijk gezegd meer geïnteresseerd in de evt. commentaren in de (originele) brondcode (en waarschijnlijk in UTF-8).
04-07-2011, 18:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.