image

Arabische domeinnamen interessant voor phishers

maandag 17 mei 2010, 12:56 door Redactie, 3 reacties

Vanwege de vreemde karakters zijn Cyrillische en Arabische domeinnamen interessant voor phishers en andere internetoplichters, zegt Dmitry Bestuzhev van Kaspersky Lab. Vorige week verschenen de eerste Cyrillische domeinnamen op het internet, waaronder één van de Russische president Medvedev. Voorheen bestonden domeinnamen alleen uit Latijnse karakters, die eenvoudiger door internetgebruikers zijn te ontcijferen.

Die lopen daardoor minder kans om in een phishingaanval te trappen. Het gebruik van Cyrillische of Arabische karakters kan gebruikers verwarren, die daardoor het slachtoffer van cybercrime worden, aldus de Russische virus-expert. Ook zijn phishingdomeinen in een lokale taal lastiger van echt te onderscheiden. "Analisten mogen geen twijfels hebben als ze een domein als phishingdomein aanmerken, een fout kan ervoor zorgen dat een legitiem domein twee keer de dupe wordt."

Reacties (3)
17-05-2010, 13:43 door Skizmo
ouwe koek. Dit werd al geroepen toen men met het idee kwam, en toch wordt het nu ingevoerd.
17-05-2010, 19:13 door Anoniem
Het gebruik door phishers van puny code domeinen is op dit moment zo goed als niet bestaand. Je kunt al tijden puny code gebruiken in domeinnamen (dus niet tld's).

Analisten zullen in het begin van cyrillische tld's misschien iets moeilijker onderscheid kunnen maken omdat de domeinen jong zijn, maar dat is een tijdelijk effect. Het is ook nog zo dat phishing domeinen in situ redelijk makkelijk te onderscheiden zijn door deskundigen. Phishing domeinen moet je altijd in context bekijken.
20-05-2010, 19:52 door spatieman
als je een phising krijgt, en er staat onleesbare meuk in, zou je het gehele klokkenspel in je kop moeten luiden.
zo niet, dan behoor je NIET op internet thuis.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.