image

Apple patcht eindelijk Java-lekken in Mac OS X

woensdag 19 mei 2010, 12:26 door Redactie, 4 reacties

Ruim een maand nadat Oracle een zeer ernstig lek in Java patchte, heeft Apple de update ook voor Mac OS X uitgebracht. De kwetsbaarheid was zo ernstig en werd actief ingezet voor het infecteren van Windows systemen, dat Oracle tot een noodpatch overging. Iets wat een zeldzaamheid bij Java is.

Traag
Naast het ernstige lek, verhelpen Java voor Mac OS X 10.5 Update 7 en Java for Mac OS X 10.6 Update 2 nog veel meer kwetsbaarheden. In totaal gaat het om 30 lekken, die al geruime tijd geleden door Oracle werden gepatcht.

Apple krijgt vaker kritiek dat het traag is met het verwerken van patches voor Mac OS X van andere leveranciers. In dit geval zouden er lekken zijn verholpen waar al sinds januari een update voor beschikbaar was. Updaten kan via Software Updates en Apple Downloads.

Reacties (4)
19-05-2010, 17:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-05-2010, 23:52 door Anoniem
Pas op! Dit mag je niet zeggen ;-) Je jaagt de gehele Mac-clan op de kast.
20-05-2010, 00:29 door GerBNL
Veilig genoeg voor mij in elk geval. Bovendien heb ik java in m'n browser disabled. Who needs it there anyway? Ik slaap nog prima, unaniem.

Uiteraard overigens, e.e.a. wel een terechte klacht. Apple is traag tot zeer traag met updaten waar het apps van derden aangaat. Het zou ze zeker sieren als ze niet alleen aan java wat meer aandacht besteden, maar ook aan mee geleverde unix spellen (apache, php, en nog een hele lange reeks apps en tools die bepaald qua houdbaarheid datum tegen het verstrijken aan zitten.
20-05-2010, 18:09 door Anoniem
misschien omdat Apple toch eerst alles testen voor vrijgeven van updates, iets wat de "dows" zelf moeten uitvinden....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.