image

Anti-identiteitsdiefstal reclame wordt nachtmerrie

donderdag 20 mei 2010, 08:47 door Redactie, 6 reacties

De directeur van een bedrijf dat zegt identiteitsdiefstal te voorkomen, is zelf dertien keer hiervan slachtoffer geworden. LifeLock kreeg onlangs nog een boete van 12 miljoen dollar wegens misleidende reclame. "Hoewel LifeLock consumenten volledige bescherming tegen alle soorten identiteitsdiefstal belooft, zitten er in bescherming genoeg gaten om een vrachtwagen doorheen te rijden", aldus Jon Leibowitz, voorzitter van de Amerikaanse Federal Trade Commission.

Openheid
Toch geeft het bedrijf nog altijd geen openheid van zake, aldus Phoenix News Times. Het bedrijf beweert dat het persoonlijke informatie nutteloos voor criminelen maakt, waardoor het ook niet uitmaakt als een social security nummer uitlekt.

LifeLock CEO Todd Davis zette zelfs zijn social security nummer op de website en vermeldde die in reclames. Sinds 2007 hebben identiteitsdieven hier dertien keer misbruik van gemaakt. De financiële schade loopt in de duizenden dollars, maar de imagoschade is waarschijnlijk velen malen groter. Een bedrijf waarvan de directeur zo vaak slachtoffer van identiteitsdiefstal is geworden, doet je afvragen in hoeverre het klanten kan beschermen, merkt Kim Zetter van Wired op.

Reacties (6)
20-05-2010, 09:07 door MrBil
Hahahahaha wat een knuppel : ) Keep going!
20-05-2010, 10:40 door Anoniem
MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA EEN VRACHWAGEN ERDOORHEEN KAN RIJDEN HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ooo wacht en dit nog erby zijn eigen id zetten lolololol rofl rofl rofl rofl rofl ik heb geen woorden voor
20-05-2010, 11:16 door Preddie
Door MrBil: Hahahahaha wat een knuppel : ) Keep going!

Typisch een geval van iemand die niet weer waar hij mee bezig is en gewoon centen wil slaan uit de angst van mensen.

Dit soort bedrijven beschadigen het imago van bedrijven die wel bescherming kunnen bieden, op welk gebied dan ook.
20-05-2010, 13:15 door Anoniem
Ik snap het niet: wat the hell is LifeLock? Als ik dat nummer toch pak en er bankrekeningen mee open, id kaarten mee aanvraag of de belasting mee invul, waar zit in die cases zijn systeempje dan?
20-05-2010, 18:17 door spatieman
gooit knuppel met kippenvet in het honden hok xD
21-05-2010, 12:57 door Anoniem
Clou van dat LifeLock was dat ze claimden allerlei databases in de gaten te houden en zo heel snel te reageren wanneer er in jouw naam (maar niet door jou) zo'n bankrekening geopend werd. Dus niet echt voorkomen maar heel snel oplossen (met de suggestie dat dat hetzelfde was).

Reden van die boeten is dat ze dat niet waar maakten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.